Jakupi: Mavrić glasala po mojoj direktivi

Jakupi je pozvao sve lidere nacionalnih partija da podnesu ostavke na te funkcije "zbog fijaska na izborima"
667 pregleda 11 komentar(a)
Isat Jakupi, Foto: Ul-info.com
Isat Jakupi, Foto: Ul-info.com
Ažurirano: 30.10.2016. 13:38h

Presjednik Centralne albanske partije za integracije Isat Jakupi kazao je da je član te partije i Državne izborne komisije Bafte Mavrić glasala po njegovoj direktivi.

Glas Mavrićke, koja je bila predstavnica izborne liste Demokratskog saveza Albanaca, bio je presudan da DIK kasno sinoć proglasi konačne rezultate izbora, što je izazvalo gnijev predstavnika opozionih partija, koji su napustili sjednicu.

Od 28 članova DIK-a, za proglašenje izbornih rezultata glasalo je njih 15.

"Smatrao sam ličnim činom da preuzimam odgovornost i skrenem pažnju našem članu u DIK, Bafte Mavrić da prilikom proglašenja rezultata parlamentarnih izbora, odlučno bude uz procrnogorski blok, a ne kao moj sada već bivši partner, Nikola Camaj, koji je uzgred imao svoj lični interes, uz Demokratski front", kazao je Jakupi. Objelodanio je da je članstvo njegove partije bojkotovalo izbore jer je on "na vrijeme prepoznao namjere koalicionog partnera".

Pozvao je sve lidere nacionalnih partija da podnesu ostavke na te funkcije "zbog fijaska na izborima".

"Vidjeli smo na ovim izborima da lideri albanskih partija nemaju iskrene namjere već isključivo lični i trgovinski interes. Za razliki od njih, koji svako malo trče kod notara da ovjeravaju ugovore i anekse o koalicijama, mi unutar naše partije imamo besu", kazao je Jakupi. On je pozvao jedinog albanskog poslanika u parlamnetu Gencija Nimanbegua da ne bude servis Vlade već da Albance predstavlja na partnerskoj osnovi.

"Pozivam i predsjednika države Filipa Vujanovića da što prije predloži mandatara jer nemamo vremena za gubljenje a gubitnici imaju pravo da se ljute", kazao je Jakupi.

Bonus video: