DF: Lopovska banda DPS namjerava da uvede otvorenu diktaturu

"Većinu DPS-u, na sjednici DIK na kojoj je trebalo da se odlučuje o proglašenju konačnih rezultata, dala je izvjesna Bafta Mavrić iz Ulcinja, protiv koje je ulcinjska policija već podigla krivičnu prijavu zbog korupcije i zloupotreba u ulcinjskom katastru, i tzv. predstavnik NVO sektora Vlado Dedović iz CEMI-ja"
90 pregleda 133 komentar(a)
DF, američka ambasada, Foto: Zoran Đurić
DF, američka ambasada, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.10.2016. 18:13h

Analizirali smo skandalozna dešavanja na sjedinici DIK, na kojoj je lopovska banda DPS jasno pokazala da je namjera njihovog vrha da u Crnu Goru uvedu otvorenu diktaturu, saopštilo je danas Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF).

Državna izborna komisija (DIK) proglasila je u noći između subote i nedjelje, desetak minuta prije ponoći, konačne rezultate parlamentarnih izbora koji su održani 16. oktobra.

U korist odluke glasalo je potrebnih 15 od 28 članova. Osim glasova vladajuće koalicije, za proglašenje konačnih rezultata glasao je član DIK-a ispred Centra za monitoring i istraživanje Vlado Dedović i Bafte Mavrić, predstavnica izborne liste Demokratskog saveza Albanaca.

Predstavnici opozicije su napustili sjednicu, oštro kritikujući predsjednika DIK-a Budimira Šaranovića, a sjednicu DIK-a koja je počela juče oko 17 sati obilježile su brojne pauze, nesuglasice i svađe među članovima.

"U panici od suočavanja sa činjenicom da je većinska volja političkih partija, podnosilaca lista na izborima 16.10, takva da DPS sa svojim tradicionalnim satelitima i strankoidima koje je osnovao ANB, nema većinu, DPS je pribjegao dobro poznatim metodama - ucjeni i korupciji. Većinu DPS-u, na sjednici DIK na kojoj je trebalo da se odlučuje o proglašenju konačnih rezultata, dala je izvjesna Bafta Mavrić iz Ulcinja, protiv koje je ulcinjska policija već podigla krivičnu prijavu zbog korupcije i zloupotreba u ulcinjskom katastru, i tzv. predstavnik NVO sektora Vlado Dedović iz CEMI-ja, koji je dao ostavku, ali je juče pojasnio da je ostavku dao od 31.10 nakon što je obavio ovaj nečasni posao za lopovsku bandu. Sada je postalo jasno da ANB od svojih saradnika osniva lažne stranke koje učestvuju na izborima da oštete opoziciju, i da je CEMI režimska NVO sa specijalnim zadacima iz ANB-a- da pomaže lopovskom režimu u pokradenim izbornim procesima", navodi se u saopštenju Predsjedništva DF.

Oni su sve ovo nazvali skandaloznim i kriminalnim ponašanjem DPS-a i istakli da bi se za ovaj predmet morao interesovati glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

"Ovim školskim primjerom političke korupcije i zloupotrebe ANB, policije, tužilaštva, sudstva, NVO sektora, DPS je svima pokazao kakvu "demokratiju" planira da gradi u Crnoj Gori. Pokradeni izbori, kupovina birača, zloupotreba dijaspore, državnih i kontrolisanih tajkunskih medija, finansiranje od strane organizovanog kriminala, planiranje i izvodjenje lažnog državnog udara na dan izbora, osnivanje policijskih stranaka, kontrola NVO sektora, to je model "kontrolisane demokratije" ili otvorene diktature koju DPS planira da uvede u Crnu Goru", dadaje se u saopštenju Predsjedništva DF.

Oni su ukazali da je neophodno da se ujedine sve "istinske demokratske snage u Crnoj Gori"

"Predsjedništvo DF ukazuje na neophodnost ujedinjenja svih istinskih demokratskih snaga u Crnoj Gori i pripreme jedinstvenog, snažnog, beskompromisnog odgovora na sumanute planove DPS-a i satelita u pravcu gušenja demokratije, ljudskih prava i sloboda, vladavine prava i pretvaranja Crne Gore u totalitarno, zatvoreno društvo pod potpunom kontrolom grupice korumpiranih i kriminalnih moćnika. Svima je jasno da se sada u Crnoj Gori vodi bitka za slobodu, mir, stabilnost, socijalnu pravdu i normalan život naših građana, koji nije moguć bez hitnog uspostavljanja funkcionalne demokratije, koja nije moguća bez organizovanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori. Izazovi koji su pred nama su toliko veliki i važni da sve međusobne političke razlike, lične netrpeljivosti, partijske interese moramo ostaviti po strani i posvetiti se ostvarenju zajedničkog cilja- oslobodjenju Crne Gore iz smrtonosnog zagrljaja kriminalne i korupcionaške hobotnice DPS-a", ističe se u saopštenju Predsjedništva DF.

Bonus video: