"Kapisoda da zakaže sjednicu, OIK Budva da postupi po rješenju DIK-a"

"Obzirom da je DIK 24. oktobra donijela rješenje, a da još uvijek OIK nije postupio po istom, insistiramo da sjednica bude zakazana i održana u roku koji zahtijevamo, jer su po prirodi stvari rokovi u izbornom procesu hitni", navodi se u zahtjevu koje su potpisali članovi OIK
69 pregleda 4 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.10.2016. 17:47h

Članovi Opštinske izborne komisije (OIK) Budva, njih devet od ukupno 12 koliko broji, pismeno su od predsjednika OIK Mihaila Kapisode zatražili da za sjutra u 12 časova zakaže sjednicu OIK.

"Tražimo da zakažete sjednicu na kojoj će OIK postupiti po rješenju DIK. Podsjećamo da je OIK prema članu 11 Poslovnika o radu, obavezna da primjenjuje upustva i odluke DIK. Takođe, obzirom da je DIK 24. oktobra donijela rješenje, a da još uvijek OIK nije postupio po istom, insistiramo da sjednica bude zakazana i održana u roku koji zahtijevamo, jer su po prirodi stvari rokovi u izbornom procesu hitni", navodi se u zahtjevu koje su potpisali članovi OIK.

Državna izborna komisija (DIK) je 24. oktobra izglasala i prihvatila prigovor Demokratske Crne Gore da je prigovor DPS-a na ponavljanje izbora u Budvi neblagovremen, što znači da oni neće biti ponovljeni.

Zahtjev jedino nijesu potpisali predstavnici DPS i Socijaldemokrata .

Kapisoda je za "Vijesti" kazao da je još jutros sekretaru OIK kazao da će sjednica biti održana u subotu u 16 časova i da on o tome obavijesti sve članove.

Bonus video: