Odgovor novinarke "Vijesti": Neka SNP brine za svoj dug

Prisustvo SNP-a na crnoj listi je zvanično objavila Poreska uprava. “Vijesti” su to prenijele, pa nije u redu da u žaru ljutnje zbog nepobitnih činjenica implicirate da je nešto izmišljeno
70 pregleda 5 komentar(a)
Srđan Milić, SNP, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, SNP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.10.2016. 07:35h

Žao mi je što se autor reagovanja na moj tekst “sakrio” iza medijskog centra partije, pa umjesto njemu moram se obratiti partiji.

Nesporno je da “Vijesti” imaju poreski dug o čemu je javnost upoznata kada je Ministarstvo finansija odlučilo da obezbijedi reprogram za nekoliko medija. Time su se bavili i predstavnci Socijalističke narodne partije (SNP) u parlamentu kada je ministar finansija govorio na tu temu.

Ali, postoji razlika kada je riječ o finansijama “Vijesti” i SNP-a.

“Vijesti” se finansiraju iz privatnih izvora i prihod ostvaruju na tržištu, dok se SNP dominantno finansira novcem poreskih obveznika. Tako da ste u prednosti kada je riječ o poslovanju i plaćanju obaveza državi i po tom osnovu ne možemo biti “kolege” kako nas nazvaste.

Prisustvo SNP-a na crnoj listi je zvanično objavila Poreska uprava. “Vijesti” su to prenijele, pa nije u redu da u žaru ljutnje zbog nepobitnih činjenica implicirate da je nešto izmišljeno.

Ljutnje sačuvajte za PU, a dozvolite da javnost ima pravo da zna da ste jedina partija koja se nalazi na crnoj listi dužnika. Vjerujem vam na riječ da partiji nekoliko opština duguje novac kojim bi izmirila poreski dug. Nadam se da nemate drugih dugova (recimo, raznim dobavljačima, drugih neplaćenih usluga, po osnovu kredita...) i da nećete doći u ozbiljnije finansijske probleme. Vrhovna revizija će uskoro objaviti revizorski izvještaj, pa ćemo imati jasniju sliku finansijkog poslovanja SNP-a. “Vijesti” su za 19 godina uvijek izmirivale sve obaveze prema državi, čak i kad su imale teškoće u poslovanju.

Uz to, u državnu kasu daju više nego svi ostali komercijalni mediji zajedno. Obaveze iz reprograma poštuju. Očekujem da će SNP, kao partija socijalne pravde, koja se zalaže za nultu stopu tolerancije prema obveznicima platiti dug državi. Na kraju, ne brinite za dug “Vijesti”, nego za svoj.

Bonus video: