Mandić Fejziću pričao o vladi

Mandić je Fejziću predstavio ponudu Demokratskog fronta da predstavnik manjina vodi novu Vladu Crne Gore
125 pregleda 162 komentar(a)
Rifat Fejzić, Andrija Mandić, Foto: Arhiva Vijesti
Rifat Fejzić, Andrija Mandić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.10.2016. 06:26h

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić sastao se sa reisom Islamske zajednice Crne Gore Rifatom Fejzićem, nakon što je opozicija ponudila Bošnjačkoj stranci učešće u manjinskoj vladi i mjesto premijera.

"Vijestima" je iz Demokratskog fronta potvrđeno da su Mandić i Fejzić razgovarali o manjinskoj vladi. Informaciju o sastanku iznijeli su i predstavnici DF-a na jednom od sastanaka opozicije.

Prema jednom izvoru "Vijesti", Fejzić je na sastanku kazao da on nema uticaj na partiju Rafeta Husovića, dok je prema tvrdnjama drugog izvora reis naveo da je "primio k znanju ponodu opozicije manjinama".

Fejzić sinoć nije odgovorio na pitanje "Vijesti" o čemu je razgovarao sa Mandićem. Iz opozicije je Bošnjačkoj stranci, albanskim partijamaj koaliciji “Albanci odlučno” i HGI ponuđeno učešće u manjinskoj vladi, kao i da premijer bude iz manjinske partije.

Front je ponudio samo podršku manjinskoj vladi iz parlamenta, bez učešća u izvršnoj vlasti.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević medijima je ranije kazao da u DF-u nemaju ništa protiv da premijer bude Bošnjak.

Na sastanku opozicije održanom u četvrtak dogovoreno je da se manjinskim partijama, bez kojih niko nema dovoljnu većinu, i zvanično uputi inicijativa za formiranje manjinske vlade.

Bošnjačka stranka, HGI i koalicija Albanci odlučno koju čine Forca, DUA i Albanska alternativa, ranije su se dogovorile da izrade zajedničku platformu za pregovore o formiranju vlasti.

Iz BS i Force su poručili da ne zatvaraju vrata nikome kada je u pitanju formiranje nove većine.

Predsjedništvo DPS-a u četvrtak je najavilo da će uputiti inicijativu svojim tradicionalnim partnerima da sa njima uđu u vlast.

Bonus video: