Bečić: Kako u isto vrijeme mogu biti slobodni izbori i teroristički napadi?

Bečić je istakao kako ne postoji država u kojoj su dva državna organa dala suprotna mišljenja o dešavanjima u toku izbornog dana
87 pregleda 28 komentar(a)
Beći i ambasador Norveške Bjornstad
Beći i ambasador Norveške Bjornstad
Ažurirano: 21.10.2016. 10:11h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić primio je u posjetu ambasadora Kraljevine Norveške Arnea Sanesa Bjornstada sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, nakon izbora održanih 16. oktobra. Sastanku je prisustvovao generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović.

Predsjednik Demokrata je ukazao da Crna Gora još uvijek nije prošla osnovne stepenike demokratije i da, kao rezultat toga, ima još jedne izbore koji su prošli u atmosferi neravnopravnosti, neregularnosti i antidemokratije.

Bečić je istakao kako ne postoji država u kojoj su dva državna organa dala suprotna mišljenja o dešavanjima u toku izbornog dana.

"Naime, Državna izborna komisija je tvrdila da izborni dan protiče u najboljem redu, bez većih problema, dok je Specijalno državno tužilaštvo saopštilo da se u Crnoj Gori, na izborni dan, desio pokušaj terorističkog napada. Kako se u jednoj zemlji istovremeno mogu sprovoditi slobodni i fer izbori i teroristički napadi? To očito može samo u zemlji u kojoj je na vlasti Demokratska partija socijalista", piše u saopštenju.

Bečić je saopštio kako u Crnoj Gori vlada epidemija korupcije i organizovanog kriminala i da je nakon uvođenja političke korupcije u državni parlament, dvadesetčetvoromjesečnog izbjegavanja implementacije izbornog zakonodavstva, zloupotrebe državnih resursa i kupovine ličnih karata, o čemu govore i zvanični izvještaji EU, te dešavanjima u susret izbornom danu i na sam dan izbora, potpuno jasno da sa dokazanim antidemokratom Đukanovićem i partijom koju predvodi, nema ekonomskog, pravnog i moralnog oporavka Crne Gore.

On je za kraj zaključio da građani Crne Gore bez dileme smatraju da su Demokrate budućnost Crne Gore, jer jedino novi, čisti, nekompromitovani i stručni ljudi mogu biti nosioci ekonomskih, socijalnih i pravnih reformi i razvoja u Crnoj Gori.

Bonus video: