Biram Bar opet zateže u vezi sa sjednicom

Ta partija više ne pominje Građansku inicijativu, a na pitanja “Vijesti” odgovara preko Fejsbuka sa pet dana zakašnjenja
1256 pregleda 9 komentar(a)
Kad će sjednica o referendumu za gradnju vrtića?: Sa protesta zbog posiječenih čempresa, Foto: Danilo Pavlović
Kad će sjednica o referendumu za gradnju vrtića?: Sa protesta zbog posiječenih čempresa, Foto: Danilo Pavlović

Nakon pet dana ćutanja, iz partije Biram Bar (BB) je, i to preko svoje Fejsbuk stranice, konačno odgovoreno na pitanja “Vijesti” o tome kakav će biti njihova odluka o zahtjevu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine, na kojoj bi se raspravljalo o organizovanju referenduma za gradnju vrtića.

Iako su “Vijesti” u više navrata kontaktirale predsjednika BB Radomira Novakovića i samu stranku, oni su se odlučili da svoj stav objave preko Fejsbuka, gdje je šef odborničkog kluba Stevo Novaković naveo da istupa povodom teksta objavljenog na portalu “Vijesti” - “Park sravnjen sa zemljom, još čekaju Biram Bar”.

“Ne čeka se BB Bar. Stav Biram Bar je više nego jasan po ovom pitanju. Čekaju se i dalje, evo već peti dan, odbornici koji su potpisali ovu inicijativu, da dostave u BB predlog odluke, kao i referendumsko pitanje kako bi naši odbornici mogli da odluče šta će uraditi. Na tom istom sastanku očekujemo da nam se objasni da li je neko iz odborničkih klubova DPS i SD promijenio mišljenje kako se skupštinska rasprava ne bi pretvorila u jalove priče čije se odluke unaprijed znaju. Da se potpisujemo na prazan papir - kao odgovorni ljudi - niti želimo niti smijemo”, napisao je on.

Prošlog petka devetoro opozicionih odbornika (URA, DF, Demokrate, SNP, SDP i Prava Crna Gora) potpisali su zahtjev za zakazivanje sjednice SO i pozvali da to učini i BB.

Dan kasnije, na pres konferenciji BB, predsjednik partije Novaković izjavio je da će njihovih petoro odbornika, koji bi tako dali potrebnu većinu opozicionom zahtjevu, potpisali zahtjev “kada ih pozove GI, dodajući da je „dovoljno pismo, ili poziv, i mi ćemo potpisati zahtjev”, s tim da taj poziv bude „od onih predstavnika GI koji su je predstavljali u SO i koji su sa nama razgovarali”.

Iz Građanske inicijative su istog dana, u subotu, replicirali Novakoviću i u otvorenom pismu poručili da će zadržati neutralnost, da se do sada nisu obraćali nijednoj partiji, već građanima, te da će tako biti i ovog puta.

Oni su BB poručili da sami odluče da li će potpisati zahtjev za vanrednu sjednicu.

Opozicioni odbornici, u zajedničkom saopštenju juče su naveli da je dokument potpisan “bez ikakvih uslovljavanja i organizovanih sastanaka”.

“Na isti način, isti papir, ne jedan nego tri: zahtjev za održavanje sjednice SO Bar, predlog odluke i obrazloženje dobio je i odbornički klub BB. Zahtjev je jasan i upućen onima koji su glasali ZA građansku inicijativu. Što se tiče sastanka, nema nikakvih problema da, kada kolege iz BB potpišu zahtjev, sjednemo, sastanemo se u sali SO i dogovorimo oko svih tehničkih detalja i nedoumica”.

Bonus video: