Bečić: Monstruozno lice DPS-a

"Ono što je preko svoje Agencije za elektronske komunikacije vlast uradila, u 21. vijeku je zabilježeno još samo u Sjevernoj Koreji i Iranu. U Evropi nigdje i nikada, rekao je Bečić
54 pregleda 2 komentar(a)
Viber, Foto: Shutterstock
Viber, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.10.2016. 17:46h

Predsjednik Demokrata Alleksa Bečić uputio je dopis šefu misije OEBS-a za posmatranje izbora Romanu Jakiču, povodom odluke EKIP-a.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) naložila je svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa, koji su tokom dana upotrijebljene za neželjenu komunikaciju sa korisnicima.

"Zabranom aplikacija “Viber” i “Whatsapp”, bez obrazloženja ili, bolje rečeno, sa smiješnim i providnim obrazloženjem, režim DPS-a je pokazao svoje pravo lice – monstruozno i gebelsovsko. Ono što je preko svoje Agencije za elektronske komunikacije vlast uradila, u 21. vijeku je zabilježeno još samo u Sjevernoj Koreji i Iranu. U Evropi nigdje i nikada. Znamo mi da su u strahu velike oči, ali za Demokrate je ovakvo ponašanje, malo je reći, neprihvatljivo. Ovakva Odluka svojstvena je isključivo autokratskim režimima koji su na izdisaju. Stoga, molimo Vas da imate ovo u vidu zbog ukupnog političkog ambijenta u kojem se održavaju izbori", kazao je Bečić.

Bonus video: