Demokrate: DIK ne vrši svoju funkciju

Dodaje se da javnosti da nije poznato da je Državna izborna komisija po bilo kom pitanju i problemu koji je nastao na biračkim mjestima na dan izbora zauzela stav ili dala mišljenje
0 komentar(a)
glasanje, glasački listić, izbori, Foto: Luka Zeković
glasanje, glasački listić, izbori, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.10.2016. 14:27h

Demokratska Crna Gora saopštila je da je skandalozna činjenica da državni organ koji je dužan da se stara o zakonitom sporovođenju izbora i jedinstvenoj primjeni izbornog zakona, na dan sprovođenja izbora ne vrši svoju funkciju.

"I pored više zahtjeva biračkih odbora, Državna izborna komisija još uvijek nije zauzela stav, nije dala mišljenje na koji način da postupaju birački odbori u slučaju kada uređaj za elektronsku identifikaciju birača ne identifikuje birača koji posjeduje važeću ličnu kartu i upisan je u izvod iz biračkog spiska za to biračko mjesto", navodi se u saoštenju Demokrata.

Dodaje se da javnosti da nije poznato da je Državna izborna komisija po bilo kom pitanju i problemu koji je nastao na biračkim mjestima na dan izbora zauzela stav ili dala mišljenje.

"Postupajući na navedeni način, Državna izborna komisija stavila se na stranu Demokratske partije socijalista, kao jedne od strana u ovom izbornom procesu, u čijem interesu nijesu zakoniti i pošteni izbori", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: