DPS: Nasilnik na listi Demokrata, naoružane pristalice DF upale na biračko mjesto...

"U Rožajama je na više lokacija došlo do fizičkog napada pristalica Demokratskog fronta na naše pristalice i članove biračkih odbora, gdje su, kako sumnjamo, takođe počinjena krivična djela protiv izbornih prava, u sticaju sa drugim protivpravnim radnjama", kazali su iz DPS-a
61 pregleda 1 komentar(a)
Izbori, glasanje, birači
Izbori, glasanje, birači
Ažurirano: 16.10.2016. 14:28h

Demokratska partija socijalista (DPS) je Državnom tužilaštvu podnijela pojedinačne krivične prijave zbog incidenata koji su se dogodili u Bijelom Polju, Baru, Cetinju i Rožajama, saopšteno je danas iz te stranke.

U Bijelom Polju, u izborni štab DPS-a u prigradskom naselju Nedakusi grupa aktivista Demokratskog fronta i Demokrata izvršila je upad.

"Nasilnike je predvodio Marko Ljujić koji se nalazi na izbornoj listi Demokrata Crne Gore", stoji u saopštenju.

U Baru je "strani državljanin Milenko Jovanović, aktivista Demokratskog fronta, pokušao da DPS-u podmetne režirane kompromitujuće snimke", sa ciljem uticanja na građane prilikom ostvarivanja njihovih izbornih prava.

"Na snimcima se sa Jovanovićem pojavljuju Bogić Beli Mitrović i Dejan Đurović, čelni ljudi barskog DF-a", tvrde u DPS-u.

U Cetinju su, dodaje se u saopštenji, naoružane pristalice DF-a upale na biračko mjesto i na taj način počinili teško djelo protiv izbornih prava u sticaju sa drugim krivičnim djelima.

"U Rožajama je na više lokacija došlo do fizičkog napada pristalica Demokratskog fronta na naše pristalice i članove biračkih odbora, gdje su, kako sumnjamo, takođe počinjena krivična djela protiv izbornih prava, u sticaju sa drugim protivpravnim radnjama", kazali su iz DPS-a.

U toj stranci tvrde da su sve navedene incidente organizovale pristalice Demokratskog fronta sa drugim opozicionim pristalicama, a da za cilj imaju ugrožavanje regularnosti izbornog procesa i uticanje na slobodnu volju građana.

"DPS je dokumentovano dostavila krivučne prijave Specijalnom državnom tužilaštvu, uz odgovarajuće dokaze i materijale, što će i ubuduće činiti protiv svih vinovnika ovakvih nedozvoljenih postupanja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: