Podgorica: Ključ podnio krivičnu prijavu protiv predstavnice DPS-a

"Na dokumentu u koji je imao uvid nalazilo se oko 20 imena i prezimena, sa kontakt telefonima, i velikim brojem 6 flomasterom ispisanim - kao instrukcijom koga da glasaju"
216 pregleda 4 komentar(a)
Marija Ivanova, Foto: Printscreen
Marija Ivanova, Foto: Printscreen
Ažurirano: 16.10.2016. 12:02h

Velika koalicija "Ključ" saopštila je da je na biračkom mjestu OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" u Podgorici njihov član Opštinske izborne komisije ispred zabilježio niz nepravilnosti.

"Naime, svjedočio je da zamjenici ovlašćenih predstavnika (sa jednog biračkog mjesta) vode evidenciju ispred škole, pozivaju i dovode ljude (dominantno Rome) do potpuno drugih biračkih mjesta i govore im šta da zaokruže. Na dokumentu u koji je imao uvid nalazilo se oko 20 imena i prezimena, sa kontakt telefonima, i velikim brojem 6 flomasterom ispisanim - kao instrukcijom koga da glasaju. U trenutku kada je namjeravao da fotografiše taj dokument, zamjenica opunomoćenog predstavnika DPS-a Marija Ivanova otrgla mu je papir iz ruku i pobjegla", navodi se u saopštenju koalicije "Ključ".

"Uočio je i da Isen Gaši, sa sinom, u bijelom renou Klio dođe na 3 minuta, podijeli instrukcije i ode u obližnju mesaru gdje je preko 50 ljudi (na telefonima). Po 30, 40 Roma stoji ispred škole, neki su bili i u majicama DPS-a, i vode evidenciju ko je došao. Član OIK-a ispred Velike koalicije KLJUČ prijavio je ove nepravilnosti Opštinskoj izbornoj komisiji, a potom zajedno sa MANS-om podnio krivičnu prijavu protiv Marije Ivanove", navodi se u saopštenju Velike koalicije "Ključ".

Pregled svih nepravilnosti na biračkim mjestima širom Crne Gore možete pogledati OVDJE.

Sva izborna dešavanja pratite na našem uživo blogu OVDJE.

Bonus video: