Marković poručio Rusiji: Ne udarajte na Crnu Goru ni parama ni izdajnicima

Đukanović je DF okarakterisao zagovornicima "panslovenskih interesa i pravoslavne ekskluzivnosti", članice Velike koalicije “Ključ” i Demokrate partijama "bez stava o bilo kojem krucijalnom državnom pitanju", a SDP "tobožnjim Crnogorcima" koje je "neostvarena i nerealna ambicija i povrijeđena sujeta odvela u anticrnogorsko i anticivilizacjsko kolo”
117 pregleda 239 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Instagram/dps_cg
Duško Marković, Foto: Instagram/dps_cg
Ažurirano: 14.10.2016. 20:21h

Ne udarajte na Crnu Goru ni parama ni izdajnicima, ne udarajte, jer mi ćemo i to izdržati, poručio je Rusiji večeras na završnoj konvenciji DPS-a njen potpredsjednik Duško Marković.

“Mi smo ona voćka čudnovata”, kazao je Marković.

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović rekao je da je na izborima u nedjelju izbor lak, jer se bira između toga da Crna Gora bude "ruska kolonija na Balkanu" i vraćanja u "mračne 90-e" ili mira i stabilnosti.

"Na izborima se odlučuje o sudbini države Crne Gore, jer bi protivnici potpomognuti stranim parama poništili njenu nezavisnost obnovljenu 21. maja 2006. i zatim proslavili 100-godišnjicu Podgoričke skupštine".

#crnagora?? #sigurnimkorakom #Podgorica #DPS #6

A photo posted by DPS - Crne Gore (@dps_cg) on

Đukanović je posvetio dio govora i svojim političkim protivnicima: DF je okarakterisao zagovornicima "panslovenskih interesa i pravoslavne ekskluzivnosti", članice Velike koalicije “Ključ” i Demokrate partijama "bez stava o bilo kojem krucijalnom državnom pitanju" a SDP "tobožnjim Crnogorcima" koje je "neostvarena i nerealna ambicija i povrijeđena sujeta odvela u anticrnogorsko i anticivilizacjsko kolo”.

I Marković je kritikovao SDP, a posebno njenog predsjednika.

"Svi griješe, pa i mi. Ali najlošiji rezultat naše politike je Ranko Krivokapić", rekao je u Sportskom centru Morača.

Đukanović je na kraju završne konvencije uputio poziv partijama i građanima.

"Pozivam sve političke partije i sve građane Crne Gore, bez obzira na političku pripadnost i na povišenu političku retoriku u kampanji, da demokratskim priznanjem izborne volje građana 16. oktobra pokaže da smo dostojni i svoje istorije i svojih savremenih dostignuća", kazao je.

Šef podgoričkog DPS-a Vladan Vučelić kazao je da su njihovi protivnici "političi miševi".

Citirajući stihove srpskog pjesnika Nedelјka Popadića iz pjesme "Miševi često zbore o lavu", Vučelić je, između ostalog, kazao da "lava ne vole, al' mu se dive" i "miš nikada neće da prizna kako se lavu iskreno divi".

On je na kraju obraćanja imao dvije poruke, da "mi smo on" (Đukanović) i da će DPS u Podgorici osvojiti više glasova nego bilo koja koalicija na teritoriji Crne Gore.

Na konvenciji su govorili i Nikola Janović, Halil Duković, Seniha Tahirović, Radmila PetroviĆ, Andrija Popović i drugi.

Bonus video: