Camaj: DPS je okvir za rješavanje važnih pitanja za sve narode

„DPS je, dakle, najširi okvir za rješavanja važnih pitanja za sve njene narode, i to ne pojedinačno, već zajednički, uz puno uvažavanje njihovih potreba”
98 pregleda 4 komentar(a)
DPS, Sigurnim korakom, Foto: Facebook/DPS
DPS, Sigurnim korakom, Foto: Facebook/DPS
Ažurirano: 13.10.2016. 16:57h

Albanci svoje potreba jedino mogu ostvariti u stabilnoj i demokratskoj državi, koja obezbjeđuje prava svojim manjinama, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Kandidat za poslanika DPS-a, Valentino Camaj, rekao je da je prirodno i u skladu sa nacionalnim interesima da Albanci, kao manjinski narod, traže odgovore i za rešavanje pitanja od lokalnog značaja za Malesiju.

„Ali, ne smijemo zaboraviti, da se ta potreba jedino može ostvariti u stabilnoj i demokratskoj državi, koja obezbjeđuje prava svojim manjinama”, kazao je Camaj.

Prema njegovim riječima, kao što je Crna Gora država svih njenih građana, tako je DPS stranka za sve građane, sa strategijom koja nadilazi partijske okvire i programske šablone.

„DPS je, dakle, najširi okvir za rješavanja važnih pitanja za sve njene narode, i to ne pojedinačno, već zajednički, uz puno uvažavanje njihovih potreba”, naveo je Camaj u saopštenju.

Camaj je rekao da vjeruje da Albanci u Crnoj Gori dijele njegovo razmišljanje. „Da zajedništvo i takav život nemaju cijenu”.

Kako je istakao, tek kada su riješena suštinska unutrašnja pitanja, a uspješno se ostvaruju i vanjski integracioni prioriteti Crne Gore, može se razmišljati o lokalnim potrebama, a koje takođe u mnogome znače Albancima.

„Ipak, mislim da se podrška za tu lokalnu potrebu, najprije treba izraziti u samoj Malesiji. U svom kraju, kod one političke partije koja može ponuditi, a ne kod drugih i u drugim dijelovima Crne Gore. Ne smijemo ostaviti za sobom programske principe za koje smo se zajednički zalagali”, poručio je Camaj.

Kako je rekao, to danas rade oni koji ne prepoznaju politiku od politikanstva, već razmišljaju o rednim brojevima, o procentu više, i o osvojenim pozicijama.

„DPS je Malesiji i cijeloj Crnoj Gori obezbjeđivala sigurnost, vjersko saglasje, i povoljan ambijent za razvojne perspektive. A istorija nas je bez sumnje naučila nemjerljivoj vrijednosti mira i skladnog života. Ta ponuda je danas pred Albancima i svim građanima Crne Gore”, zaključio je Camaj.

Bonus video: