Rafailović: Gdje su pare od komunalija?

Ona je zapitala “gdje su sredstva koja su uplaćena za komunalije za naselja: Gospoština, Budva Centar, Babin Do, naselje kod stare osnovne škole, Golubovina, Bijeli Do, Dubovica, Velji Vinogradi, Podkošljun, Lazi, Zavala, Boreti, Vještica, Ivanovići, Bečići, Rafailovići, Kamenovo, Pžno, Miločer, Sv. Stefan, Reževići, Perazića Do, Crvena Glavica, Petrovca i Buljarice
226 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Rafailović
Katarina Rafailović
Ažurirano: 13.10.2016. 13:45h

Opoziociona grupa birača “Uzdignimo Budvu – Radomir Glendža“ pozvala je Opštinu da objavi gdje su završile pare od naplaćenih komunalija za brojne zgrade izgrađene u Budvi.

“Pozivajući se na zakon o uređenju prostora i naknade za komunalno opremanje, sredstva od nadoknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, uplaćuju se na poseban račun budžeta lokalne samouprave i mogu se koristiti samo za pripremu i komunalno opremanje građevinskog zemljišta na prostoru na kome se objekat gradi, a sredstva se koriste za puteve, ulice,pješačke prelaze, priključke za fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, zelene površine i tako dalje i tako dalje“, kazal aje na konferenciji za novinare Katarina Rafailovic, kandidatkinja za odbornicu grupe birača “ Uzdignimo Budvu-Radomir Glendža“.

Ona je zapitala “gdje su sredstva koja su uplaćena za komunalije za naselja: Gospoština, Budva Centar, Babin Do, naselje kod stare osnovne škole, Golubovina, Bijeli Do, Dubovica, Velji Vinogradi, Podkošljun, Lazi, Zavala, Boreti, Vještica, Ivanovići, Bečići, Rafailovići, Kamenovo, Pržno, Miločer, Sv. Stefan, Reževići, Perazića Do, Crvena Glavica, Petrovca i Buljarice.

“Koliko je komunalija uplaćeno u naselju Pod Stranom u Bečićima đe je izgrađeno oko 50 hiljada kvadratnih metara I šta je urađeno sa tim sredstvima?.Đe su završila sredstva od komunalija koja su uplaćena dana 25.09.2014.god. u iznosu od 343 hiljade eura, za gradnju stambene zgrade i stanova za prodaju na pjenu od mora u Rafailovićima?Šta je sa pritužbom od dana 24.06.2016.god. na rad izabranih predstavnika i funkcionera u lokalnoj samoupravi zbog nestanka 8 hiljada eura, sa računa građana mjesne zajednice Bečići?Šta je sa pritužbom od 07.03.2016.god. na rad službenika, administrator, sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i pravnik istog sekretarijata koji su zloupotrebili svoje položaje i prekršili zakone države Crne Gore?Šta ste preduzeli povodom prituzbi u skladu sa vasim nadležnostima?“, zapitala je Opštinu Rafailović.

Ona je zatražila da joj se odgovori koliko članova organizovane kriminalne grupe ima stanove u zgradi solidarnosti, preko puta akademije znanja i koliko radnika ste ostavili bez krova nad glavom, zbog nagrađivanja kriminalnih radnji?

“Kada će javnosti biti poznat spisak stanara kojima ste dodijelili stanove solidarnosti u istoj zgradi i da li medju njima ima onih koji već imaju riješeno stambeno pitanje?Šta je sa peticijom građana mz Bečića koja je predate 06.06.2013.god.Postovani građani, ako želite odgovore na ova i sva druga sporna pitanja, u neđelju zaokruzite broj 4“, zaključila je Rafailović.

Bonus video: