Gvozdenović učio opštinare kako da glasaju

Vujošević tvrdi da je ministar kazao da je došao kao pripadnik DPS-a i da oni koji nisu članovi partije mogu da idu
117 pregleda 25 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2016. 05:41h

Opozicioni kontrolor u Opštini Bar Savo Vujošević optužio je juče ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića da je u zgradi opštine “pod maskom radnog susreta sa zaposlenima” radnicima lokalne samouprave nakon radnog vremena održao partijski sastanak “na kojem im je sugerisao kako da glasaju na izborima u nedjelju”.

“Po dolasku na posao, u srijedu ujutro sam saznao od radnika lokalne uprave da ministar Gvozdenović drži sastanak sa zaposlenima poslije 16 sati. Pitao sam da li je to politički skup, rekli su mi “ne, to je neki vid radnog sastanka, neke konsultacije o radu lokalne uprave“. S obzirom da nije politički skup, a tiče se lokalne uprave gdje sam sada i ja radnik, normalno je da sam pošao u salu SO”, rekao je „Vijestima“ Vujošević.

On tvrdi da je Gvozdenović odmah po ulasku u salu rekao da je došao kao pripadnik DPS-a i da oni koji nisu članovi ili simpatizeri partije nemaju obavezu da prisustvuju. “Drugim riječima, ko nije u DPS nema potrebe da tu bude.

Dodao je da je donio neke programe za buduću vladu, da se podijele, da će to biti dobro za građane i da pred nedjelju daju impuls i još neku dodatnu energiju da se ostvari što bolji izborni rezultat DPS. Odmah sam se digao i izašao”, tvrdi Vujošević, navodeći da je u sali bilo stotinak radnika.

On je istakao i da ga je Gvozdenović „sigurno prepoznao“ još pri ulasku u salu, pa je „i rekao to što je rekao odmah na početku svog govora sa govornice z a kojom je bio sam“.

Na pitanje zbog čega je ministar držao partijski sastanak u opštini, predsjednica barskog DPS-a Branka Nikezić rekla je da je taj skup i sastanak sa ugostiteljima i turističkim radnicima u zoni morskog dobra, na kojem je takođe bio Gvozdenović, a koji je održan u Dvorcu, bili posvećeni upoznavanju „ciljnih grupa“ sa programoma rada DPS-a, „bez sugestivne priče na temu izbora“, te da su na oba skupa bili i oni građani koji nisu pristalice DPS-a.

Srzentić: Skup u SO bio tek nakon radnog vremena

Na pitanje „Vijesti“ kako je ministar u opštini držao partijski skup, što je zabranjeno, predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić je odgovorio da u toku radnog vremena u opštini nije bilo nikakvih partijskih skupova, a da je ovaj susret ministra i radnika održan u Sali SO gdje se i inače održavaju politički i partijski skupovi, „dakle, nikako u prostorijama Opštine Bar“.

“Imao je pravo, u sali SO se održavaju partijski skupovi, a u čevrtak će tu biti i konvencija koalicije 'Ključ'”, rekao je Srzentić.

Bonus video: