"Planiraju da isceniraju haos za koji bi optužili DF"

Posebno je razrađen plan sprječavanja masovnog okupljanja pristalica DF-a u izbornoj noći, navodi Medojević
289 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2016. 15:39h

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević dostavio je glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću detaljne informacije o tome kako navodno vladajuća Demokratska partija socijalista planira da nezakonito obezbjedi podršku građana na izborima 16.oktobra i da iscenira haos za koji bi zatim optužila taj opozicioni savez.

Medojević je u dopisu Kantiću naveo detalje onoga što je saopštio na pres konferenciji.

Tvrdi da će poslije proglašenja izborne ćutnje 40 aktivista DPS-a, kojima će biti podijeljeno po 50.000 eura, krenuti da nude porodicama koje ne izlaze na izbore po 50 do 100 eura za glas.

“Ova aktivnost će se dominantno odvijati na sjeveru Crne Gore”, piše u dopisu.

U planu je, ističe on, i distribucija unaprijed odštampanih glasačkih listića sa zaokruženim DPS-om, a glasači su dužni da vrate aktivisti stranke prazan glasački listić koji uzme na izbornom mjestu.

Za izradu listića i ličnih dokumenata zadužena je bugarska mafija i tajna policija u Sofiji, ponovio je Medojević.

U planu je, stoji u dopisu, i plaćanje putnih troškova i druge nadoknade za dolazak i glasanje iz dijaspore.

“Od ljudi koji ne dolaze u Crnu Goru otkupljuju se i pozajmljuju lične karte uz nadoknadu od 300 eura,” piše u dokumentu.

Aktivista, čije inicijale je Katniću dostavio Medojević, ima navodno u Austriji, Holandiji, Francuskoj, Njemačkoj i Luksemburgu.

Što se tiče kupovine ličnih karata, Medojević u dopisu spominje da je u kući vlasnika jedne od poznatijih kladoionica dogovorena kupovina ličnih karata, a na meti su uglavnom siromašne porodice iz okoline Nikšića, Pljevalja, Berana, Andrijevice, Žabljaka, Rožaja i Bijeloga Polja.

“U Istanbulu je boravio visoki operativac ANB-ea muslimanske vjeroispovijesti i donio 2.300 ličnih karata letom Istanbul – Podgorica, od strane građana koji imaju dvojno državljanstvo a ne dolaze u Crnu Goru”, tvrdi jedan od lidera DF-a.

Medojević tvrdi i da su aktivisti DPS-a posebno okomili na DF.

“Razrađen je plan da se na dan izbora aktivisti DPS-a obuku u majice DF-a i da javno kupuju lične karte, kako bipreko medija optužili DF za neregularnosti”, piše u dopisu spcijalnom tužiocu.

Dodaje da će gradom kružiti kolone automobila sa četničkim obilježjima, srpskim trobojkama i bez ijedne crnogorske zastave koje će, posebno u djelovima gdje žive manjine, paliti baklje i uzvikivati “Milo lopove” i “Pobjeda”.

U dopisu piše i da će između 18-19h oko 30-40 momaka sa Konika, Karabuškog Polja i Starog Aerodroma upadati na biračka mjesta u kojima dobro stoji opozicija i izazivati incidente, razbijati glasačke kutije i prekidati glasanje, da bi kasnije, obučeni u majice DF-a, gađali prostorije TV Pink, DPS i njene izborne štabove.

“Cilj ove akcije je da se stvori privid da aktivisti DF-a napadaju institucije sistema, DPS i medije, kako bi se uvelo vanredno stanje i onemogućilo brojanje glasova, prekinuo izborni proces i izbori proglasili nevažećim”, stoji u dopisu Medojevića.

Po članu Predsjedništva DF-a, posebno je razrađen plan sprječavanja masovnog okupljanja pristalica DF-a u izbornoj noći, a on uključuje i da se iscenira lančani udes u tunelu “Budoš” iz pravca Nikšića.

Medojević tvrdi da su svim pripadnicima SAJ-a dobili na ruke od S.S., kao podsticaj, 6. oktobra po 1.500 eura, plaćene račune i poklon kartice.

Bonus video: