DPS: Reformom javne uprave stvorićemo Službu koja će biti odgovorna samo građanima

"Reforma javne uprave pored vladavine prava i ekonomskog upravljanja predstavlja treći glavni stub pristupanja Evropskoj uniji. Na njemu intenzivno radimo od samog početka procesa pristupanja Evropskoj uniji, kako bismo Crnu Goru pripremili da u skorijoj budućnosti bude spremna, moderna, i država"
73 pregleda 24 komentar(a)
DPS, Sigurnim korakom, Foto: Facebook/DPS
DPS, Sigurnim korakom, Foto: Facebook/DPS
Ažurirano: 11.10.2016. 10:55h

Kroz proces reforme javne uprave stvorićemo Službu koja će biti odgovorna samo građanima i potrebama moderne države sa jedne strane, ali istovremeno kompetentna da sarađuje sa administracijama svih članica Evropske unije i NATO, saopštila je danas Nina Novalić je kandidatkinja DPS za poslanicu na listi "Sigrnim korakom DPS Milo Đukanović".

"Reforma javne uprave pored vladavine prava i ekonomskog upravljanja predstavlja treći glavni stub pristupanja Evropskoj uniji. Na njemu intenzivno radimo od samog početka procesa pristupanja Evropskoj uniji, kako bismo Crnu Goru pripremili da u skorijoj budućnosti bude spremna, moderna, i država koja će na najbolji način odgovoriti izazovima i zadacima kada postane država članica Evropske unije. Ono na čemu intenzivno radimo jeste da stvorimo administraciju koja će na najbolji mogući način odgovoriti potrebama i zadacima ove najsloženije organizacije na svijetu", istakla je Novalić.

Ona je dodala da male zemlje, baš kao i najveće članice EU, imaju iste zadatke i obaveze.

"Iz tog razloga za DPS, reforma javne uprave jeste jedan od najvažnijih zadataka u predstojećem mandatu, a na to nas posebno obavezuje i članstvo u NATO. U naredne četiri godine na DPS najveća odgovornost jeste u pogledu sprovođenja onoga što smo zacrtali u novom strateškom dokumentu za reformu javne uprave za period 2016-2020. godina. Koliko je važan taj proces govori činjenica da je i EU opredjelila značajna sredstva kako bi nam pomogla u ovom poslu, a sa sigurnošću možemo reći da će naša politika koja je pokazala kako se uspješno pregovara i zemlja priprema za članstvo, učiniti sve kako bismo poboljšali sistem zapošljavanja, rada i promocije državnih službenika i kako bismo unaprijedili sistem javnih finansija odgovornim i pažljivim pristupom, ali i sve boljim planiranjem", kazala je Novalić

Bonus video: