Resulbegović: Nijesmo ničije sluge već partneri

Osvrćući se na kampanju političkih protivnika, Resulbegović je ocijenio da je gruba i neprijatna i kritikovao lokalnu TV Teutt
52 pregleda 5 komentar(a)
Socijaldemokrate Ulcinj, Foto: Socijaldemokrate Ulcinj/Facebook
Socijaldemokrate Ulcinj, Foto: Socijaldemokrate Ulcinj/Facebook
Ažurirano: 10.10.2016. 13:23h

Član predsjedništva Socijaldemokrata Selim Resulbegović kazao je da ta partija nijje ničija sluga.

"Mi nijesmo prodavci magle, nego oni koji vode dosljednu konkretnu politiku. SD je partner svima koji žele bogatiju i pravedniju Crnu Goru, ali nije ničiji sluga. Ključni projekti koji se u Crnoj Gori realizuju, realizuju se u našim resorima", poručio je Resulbegović sa predizborne konvencije Socijedemokrata, održane sinoć u restoranu Safari na Velikoj plaži. On je kazao da će se SD zalagati za obnovu ulcinjskih hotela Mediteran, Galeb, Jadran i Lido.

"Odnos hotelskog smještaja u odnosu na privatne kapacitete je katastrofalan. Ulcinj danas raspolaže samo sa hiljadu ležajeva sa 4 zvijezdice i to u hotelu Otrant I apartmanskoj grupaciji u Starom gradu. To je u odnosu na privatni smještaj, koji ima između 120.000 i 150 hiljada ležaja, manje od jedan odsto što je zabrinjavajuće", naveo je Resulbegović. Međutim, i pored te sumorne slike, kako je rekao, vide se veliki iskoraci za koje svi Ulcinjani I ne znaju.

"To je već evidentan razvoj visokoplatežnog turizma na zadnja 3 kilometra Velike plaže, a to je kajt-surf I vind-surf sa muzičkim festivalom Solden Sol festival koji se održava već 4 godine. Za ta četiri dana tu bude od 10.000 do 15. 000 posjetilaca, što ukazuje na činjenicu da postajemo svjetski brend I to samo zahvaljujući entuzijazmu I preduzetništvu Ulcinjana ali nažalost bez ikakve podrške Opštine Ulcinj kao i Turističke organizacije", kazao je Resulbegović.

Osvrćući se na kampanju političkih protivnika, Resulbegović je ocijenio da je gruba i neprijatna i kritikovao lokalnu TV Teutu što građanskim partijama ne dozvoljava da se javnosti obrate i na crnogorskom i na albanskom jeziku.

"Navešću samo primjer iz političke debate na TZ “Teuta”, kada naš poslanik i prvi sa liste “Albanci odlučno” proziva svog sugrađanina iz redova građanske partije da li mu se prezime završava na “ić” ili “vić”. Isto tako TV “Teuta” građanskim partijama u tv debatama uskraćuje pravo obraćanja javnosti na dva ravnopravna jezika,crnogorskom I albanskom jeziku I to čini na ucjenjivački način, sve u smislu uzmi ili ostavi", kazao je Resulbegović dodavši da ta politika podsjeća na najgora vremena iz devedestih.

"To ništa nije novo za Forcu, jer se njen politički opus kreće od Medojevića I završava sa Albinom Kurtijem, I to sve na štetu građanskih partija", kazao je Resulbegović.

Predsjednik OO SD Ćazim Hodžić kazao je da za razliku od političkih konkurenata, koji su unazadili Ulcinj, Socijaldemokrate nijesu prepoznate po praznim obećanjima. Mi obećavamo, radimo i ostvarujemo konkretne rezultate- kazao je Hodžić. Podsjetio je da su on i njegovi prijatelji prije deset godina baš na Velikoj plaži pokrenuli projekat prema kome je većina Ulcinjna bila skeptična.

"Danas, Ulcinj se nalazi na svjetskoj mapi I predstavlja najatraktivniju turističku destinaciju u Crnoj Gori. Svjetski mediji, kao što su New York Times i Guardian Unlimited, pišu o kitesurfing-u I festivalima na kojima nastupaju svjetska imena", kazao je Hodžić.

Bonus video: