Brajović: Socijaldemokrate su garant političke i ekonomske stabilnosti

„Svjesni svega onoga što je u prethodnom periodu propušteno, u svom ekonomskom programu umjesto kritike tuđih, nudimo sopstvena rješenja, a ne prazna obećanja. Zato su Socijaldemokrate partija moderne ljevice, a ne partija socijalne demagogije i populizma“
45 komentar(a)
Socijaldemokrate Pljevlja, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate Pljevlja, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 08.10.2016. 19:13h

Da su Socijaldemokrate garant političke i ekonomske stabilnosti, te garant pravednije i poštenije Crne Gore, poručio je predsjednik SD-a Ivan Brajović, na večerašnjoj konvenciji u Pljevljima.

''Koliko je opasna antidržavna politika naše opozicije, toliko može biti opasno i insistiranje na pogrešnom modelu razvoja ekonomije. Zato je SD garant političke i ekonomske stabilnosti Crne Gore. Socijaldemokrate su garant pravednije i poštenije Crne Gore'', rekao je Brajović.

On je istakao da su Socijaldemokrate svjesne da u Crnoj Gori mora više da se stvara, ali ono što je još važnije, mora se pravednije dijeliti stvoreno.

''Crna Gora nama može vjerovati, i zbog toga joj i trebaju Socijaldemokrate, koje u svom političkom životu nisu uradile ništa što je u suprotnosti sa našim državnim interesima. Treba dati glas ljudima koji rade, dok se gotovo svi drugi svađaju,'' naglasio je predsjednik SD-a.

„Svjesni svega onoga što je u prethodnom periodu propušteno, u svom ekonomskom programu umjesto kritike tuđih, nudimo sopstvena rješenja, a ne prazna obećanja. Zato su Socijaldemokrate partija moderne ljevice, a ne partija socijalne demagogije i populizma“, zaključio je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Vujica Lazović je izjavio da glasom za SD građani glasaju za ekonomski razvoj Crne Gore.

''Samo glas za Socijaldemokrate je glas za ekonomski razvoj Crne Gore, za društvo istinske socijalne pravde“, istakao je Lazović.

''Na žalost, i na ovim izborima možemo čuti da opet neki nasrću na Crnu Goru. Tu imate tri grupe političkih subjekata. Prvu čine oni koji su bili i ostali protiv Crne Gore. I oni to ne kriju. Zato im sa ovog mjesta poručujemo – No pasaran (neće proći). Imate drugu grupu koja to radi suptilnije, koja napada aktuelnu vladajuću koaliciju pod izgovorom socijalnih problema, računajući da će onog momenta kada sruše tu i takvu vlast, lako srušiti i Crnu Goru. Recimo i njima – No pasaran (neće proći). I treći – oni su najopasniji, oni su do skoro bili privrženi državi Crnoj Gori, a onda su preko noći zbog političke sujete i ozlojeđenosti, postali spremni da se udruže sa svim i svakim, pa čak i da ugroze Crnu Goru, ne bi li povratili svoje političke pozicije. Njima smo prošle godine rekli – No pasaran (neće proći)!“, naveo je Lazović.

Lazović je zaključio da za razliku od njih, SD žele da razvijaju Crnu Goru, a realizacija njihove vizije ekonomskog razvoja će za rezultat imati 5.500 novih radnih mjesta na godišnjem nivou.

Bonus video: