Bečić: Đukanović je lažni patriota ove države, a istinski svog bankovnog računa

"Gospodo iz DPS-a, ako su nam sve vaše tajne službe za godinu i po dana kao jedinu manu našli mladost, onda smo mi vas već politički nokautirali. Ako nam je mladost mana, onda smo mi već pobjednici ovih izbora“, poručiuo je Bečić
81 pregleda 101 komentar(a)
Demokrate HN, Foto: Demokrate
Demokrate HN, Foto: Demokrate
Ažurirano: 08.10.2016. 09:08h

Predsjednik Demokrata i nosilac liste ove partije na predstojećim parlamentarnim izborima Aleksa Bečić poručio je sinoć na konvenciji ove partije u Herceg Novom da je aktuelni premijer Crne Gore Milo Đukanović lažni patriota ove države.

„Dakle, Đukanoviću, ti si lažni patriota ove države, a istinski patriota svoga džepa i bankovnog računa“, poručio je Bečić.

Demokrate su saopštile da su Novljani pored prevare kojoj su bili izloženi na prethodnim lokalnim izborima, odlučni da daju snažan pečat nužnim i dugo očekivanim promjenama.

"Kad su neki mislili da se ne može ponoviti veličanstvena atmosfera sa konvencija u Kotoru i Budvi, dogodila se Pobjednička konvencija Demokrata u Herceg Novom. U punoj dvorani Park, Novljanke i Novljani su pokazali da su oduvijek bili bastion slobodne misli i duha. Ogromnom podrškom koju su poklonili Demokratama, političkom subjektu koji se, ne samo riječima, već nesumnjivo i djelima zalaže za demokratizaciju crnogorskog društva i bolje sjutra svih nas, dokazali su da je i pored prevare kojoj su bili izloženi na prethodnim lokalnim izborima, odlučni da daju snažan pečat nužnim i dugo očekivanim promjenama", navodi se u saopštenju.

U saopšenju se dodaje da se predsjednik Demokrata, "propraćen povicima „Pobjede, pobjede“, na početku osvrnuo na izjavu Duška Markovića koji je rekao kako je siguran da će građani znati da izaberu između lavova i miševa i poručio mu: “ako su lavovi oni koji nikako da nam odgovore ko je ubio Duška Jovanovića; ako su lavovi oni koji su prethodnog dana tražili da se voze posebno trajektom, a ne sa narodom; ako su lavovi oni koji su prethodnog dana gostovali na novskoj televiziji pod punom ratnom opremom i obezbjeđenjem, a ne sami; ako su lavovi oni koji šetaju sa plaćenim cuvarima, a ne sa svojim prijateljima i kumovima, onda ste ti i tvoj šef "lavovi", ali nama su stari uvijek govorili – takvi ili su nešto ukrali ili su nekoga mučke udarili, a mozda i jedno i drugo.“

Nosilac liste Demokrata je primijetio i sljedece: "Kad su utvrdili da nas ne mogu korumpirati, da nas ne mogu kupiti ili bilo čime ucijeniti, onda su nam kao jedinu manu našli našu mladost. Gospodo iz DPS-a, ako su nam sve vaše tajne službe za godinu i po dana kao jedinu manu našli mladost, onda smo mi vas već politički nokautirali. Ako nam je mladost mana, onda smo mi već pobjednici ovih izbora“, poručiuo je Bečić.

U saopštenju se dodaje da se predsjednik Demokrata se osvrnuo i na "podvale pojedinih medija od prethodnog dana."

“Pošto Demokrate rapidno rastu i ulaze u njihovo biračko tijelo, onda su juče pomoću svojih najprizemnijih i naprljavijih medijskih alatki, koje su bliske kriminalnim strukturama, pokušali da nam podvale šireći laži. Zato im iz Novog poručujem: 1. mi sa DPS-om nećemo u bilo kakvim varijantama i kombinacijama, ni po cijenu života, nikada; 2. da ponovim: onaj opozicionar koji se eventualno usudi da sa DPS-om uđe u bilo kakve varijante nakon izbora, biće označen kao najveći izdajnik u istoriji Crne Gore; 3. od odgovornosti niko ne može biti aboliran, oteto se mora vratiti, svaki dan se mora odležati; 4. ako nađu, a imaju sve na raspolaganju, i jedan jedini euro koji je u Demokrate ušao izvan ovog subjekta ili izvan države ili odakle god osim od priloga naših članova i simpatizera, ugasićemo stranku, povlačim se iz politike i odlazim iz Crne Gore. Može li biti poštenije ponude?“, kazao je Bečić.

Ipak, predsjedniku Demokrata je jasno zbog čega vlast ovo radi: "DPS u panici ovih dana neprestano i ponovo priča o protivnicima države. Zato, ajde da večeras u Novom utvrdimo ko su istinske, a ko lažne patriote. Istinske su u svakom zdravom društvu oni koji ne kradu, ne otimaju, ne krše zakon, koji mire, koji stvaraju uslove za nove pobjede, vole svoju državu i grad. Lažne su oni koji neprestano pričaju o prošlosti, koji su zatvorili mnoge fabrike, sprovođenjem pljačkaške privatizacije. Koji su ostavili Herceg Novi bez ijednog većeg hotela, oni koji sada hoće da prodaju Institut i zatvore bolnicu Meljine, ali nećemo im to dozvoliti, to vam obećavamo.“ poručio je Bečić.

Stevan Katić, predsjednik OO Demokrata Herceg Novi, prisjetio se uništene novske privrede i naveo kako je DPS u Herceg Novom “Vektra” u stečaju, Brodogradilište u stečaju, PKB u stečaju, ugašeni Vinopromet i “Južni Jadran”, stečaj koji slijedi PZU Meljine i Institutu Igalo. DPS u Novom je i Mamula koja se daje 40 eura po metru kvadratnom. “Imajući ovo i još puno toga u vidu”, kako je rekao, “pobjeda Demokrata 16. oktobra nema alternativu”.

Bonus video: