Đukanović: Naši konkurenti i da dođu na vlast ne bi znali što bi činjeli

"ono što danas vidimo iz njihovog nastupa je gola mržnja. Mržnja je izraz političke i građanske nekulture. Mržnja jeste strast, ali do zla boga negativna strast koja vas ne može odvetsi ni do čega dobrog niti nekome može donijeti dobro, ponajmanje onome kod koga se mržnja nastanila"
120 pregleda 103 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2016. 20:48h

Nosilac liste "Sigurnim korakom! DPS" Milo Đukanović na tribini u Gusinju kazao je da njihova politička konkurencija "nema vizije i nema programa".

"Oni ne znaju, da im se kojim slučajem posreći da dođu na vlast, što bi činjeli sa tom vlašću. Ono što danas vidimo iz njihovog nastupa je gola mržnja. Mržnja je izraz političke i građanske nekulture. Mržnja jeste strast, ali do zla boga negativna strast koja vas ne može odvetsi ni do čega dobrog niti nekome može donijeti dobro, ponajmanje onome kod koga se mržnja nastanila. Zato moramo pomoći ovim ljudima da još neko vrijeme provedu na političkoj margini političke scene Crne Gore, ne bi li se zaista oslobodili negativnih strasti, ne bi li nešto naučili od DPS-a, ne bi li smo od njih napravili makar i manje značajne saveznike na pitanjima daljeg demokratskog razvoja države. To što nam oni nude, kao što vidimo, nije ništa novo", rekao je Đukanović.

On je ponovio razloge zbog kojih je važno da građani povjerenje ponovo ukažu DPS-u, kako bi se nastavilo putem evropskih i evroatlantskih integracija.

On je kazao da bi time bila bila učvršćena stabilnost i Crne Gore i regiona.

"DPS se, za razliku od naših konkurenata, predstavlja rezultatima onoga što je uradila za vrijeme mandata koji su nam povjerili građani Crne Gore. Za razliku od drugih, pokazali smo da smo imali viziju i snagu da tu viziju ostvarimo, da imamo ljude, da imamo energiju, odlučnost i promišljenost, koji su neophodni. Jako dobro znamo šta smo i koliko smo uradili, znamo da to nije dovoljno, znamo šta dalje treba uraditi. Osnov za dalji razvoj je napredak ekonomije, da mladima ponudimo nova radna mjesta, da ne moraju da odlaze ni iz Gusinja ni iz Crne Gore, a to je jedini put kojim možemo unaprijediti materijalni položaj i zaposlenih i penzionera", rekao je Đukanović.

On je okupljenima kazao da je Gusinje jedan od najsvjetlijih primjera kako je moguće, čuvati mir, unapređivati odnose, graditi povjerenje, stvarati šansu za novi život.

Đukanović je kazao da Crna Gora možda nije ni najveća, ni najmnogoljudnija, ni najrazvijenija država na svijetu, ali da je jedinstvena po izrazitom multietničkom, multivjerskom i multikulturnom skladu.

"Ni u jednoj nama susjednoj državi, ni u jednoj državi u regionu, manjine nijesu tako zdušno podržale svoju državu kako su to uradile manjine u Crnoj Gori. To nije pitanje euforije, nego pitanje povjerenja, a ono nastaje kao rezultat dugogodišnjih, viševjekovnih napora u istoriji da učvšrćujemo povjerenje države i svih njenih građana, uključujući i pripadnike manjinskih naroda. Crna Gora je uvijek držala otvorena vrata za sve narode, a ti građani su uzvratili bezrezervnom podrškom kad god je trebalo i na tome želim da se zhavalim i na ovom mjestu", kazao je Đukanović.

Galerija

Bonus video: