SDP: Marković da se izvini građanima, ubicama ostavio za pravo da budu sud poštenja

"Pozivamo Markovića da povuče pogrešnu i opasnu izjavu i izvini se građanima, jer u suprotnom ostavlja utisak da "sigurnim korakom" stvaramo sistem u kome se ubicama daje parvo da odlučuju o životu i časti ubijenih"
83 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 07.10.2016. 13:50h

Socijaldemokratska partija pozvala je potpredsjednika Vlade Duška Markovića da se izvini građanima zbog izjave u emisiji "Načisto" gdje je, komentarišući bezbjednosnu situaciju ocijenio da "nije stradao nijedan slobodan i pošten građanin".

"Razumijemo da se Marković pogubio suočen sa politčkim porazom njegove partije, razumijemo da je pogriješio, ali ovakve izjave su višestruko opasne, mnogo značajnije od izbornog procesa i zahtijevaju hitno povlačenje i izvinjenje. Nezamislivo je da koordinator bezbjednosnih službi ubicama ostavlja za pravo da budu sud poštenja u Crnoj Gori. Još gore, da ubijene unaprijed ocjenjuje nepoštenim", saopštio je član Predsjedništva i kandidat za poslanika SDP-a Bojan Zeković.

Ističe da posebno boli što su stradali i "najpošteniji i najhrabriji – oni koji su život dali u borbi protiv kriminala, kao što je slučaj inspektora Šćekića".

"Takvi ljudi su u svim zemljama simbol borbe protiv kriminala i uzor policajcima i svim građanima koji vjeruju u pravdu. Svuđe država cijeni njihovu žrtvu i njima se ponosi. Svakodnevno stradaju i slobodni i oni koji su lišeni slobode - koji borave u kazneno-popravnim ustanovama. Nebezbjedni su i pošteni i nepošteni – svi koji se mogu naći na ulici dok se obračunavaju kriminalne grupe za koje Evropska komisija u svom izvještaju konstatuje da imaju veze sa djelovima vlasti. Pozivamo Markovića da povuče pogrešnu i opasnu izjavu i izvini se građanima, jer u suprotnom ostavlja utisak da "sigurnim korakom" stvaramo sistem u kome se ubicama daje parvo da odlučuju o životu i časti ubijenih", zaključio je Zeković.

Bonus video: