Bez kvoruma za sjednicu na Cetinju, Damjanović: DPS pokazao neodgovornost

I predsjednik Skupštine Darko Pajović smatra da se radi o pokušaju prevare i jeftinom i sramotnom potezu
16 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.10.2016. 17:25h

Prva sjednica jesenjeg redovnog zasijedanja, koja se po zakonu održava na Cetinju, danas nije održana jer nije bilo kvoruma. Na sjednici se nije pojavio kompletan klub DPS, SD, SDP, kao ni manjiskih stranaka.

Skupština je trebala da raspravlja o izmjenama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji je predložio poslanik SNP Aleksandar Damjanović, kao i o vladinom Prijedlogu zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca. Damjanović je kazao da se radi o pokušaju prevare parlamentarne većine da se ne obavi rasprava o dva važna zakonska akta.

“Tu je i predstavnik vlade, koji je došao da brani akt prijedlog zakona o o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca. Konstatujem da je i vlada našla za shodno da bude ovdje na sjednici, pripadnici parlamentarne manjine, samo nema pripadnika parlamentarne većine. Ne znam kakva se poruka šelje ovim. Ovo je prvi put čini mi se u istoriji parlamentarizma da se faktički država napala od strane parlamentarne većine na Cetinju”, kazao je Damjanović.

I predsjednik Skupštine Darko Pajović smatra da se radi o pokušaju prevare i jeftinom i sramotnom potezu.

“Mogu da potvrdim ovo što je rekao kolega Damjanović. Ja sam taj koji ga je zamolio da na prethodnoj sjednici odustane, ja sam taj koji je kazao da će održati riječ i zakazati sjednicu, i ja sam taj kojeg su pokušalida prevare kao i vas, i mislim da se radi o jednom stavrno jeftinom, ako hoćete i sramotnom potezu, jer smo imali vrlo jasan dogovor”, kazao je Pajović.

Damjanović dodaje “da je na ovaj način DPS pokazao nedogovornost i da je to poruka koja nije poslata samo parlamentu Crne Gore, već državi i svim građanima i to u jeku izborne kampanje”.

“Ono što je danas pokazano je apsolutna neodgovornost, ne samo zbgo prijedloga zakona, već i zbog činjenice, da se radi o prvoj redovnoj jesenjoj sjendici koja se organizuje na Cetinju. Dakle to je odnos prema prijestonici", dodao je Damjanović.

Izmjene ovog zakona tretriraju javnu upravu, zaposlene u ZIKS-u i u zajedničkim službama Vlade Crne Gore.

Poslanici Nik Đeljošaj i Genci Nivenbegu saopštili su da na sjednicu nisu došli jer su bili u Tirani na ranije ugovorenom sastanku sa ministrom vanjskih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem.

Bonus video: