Vujanović čestitao Dan Vojske Crne Gore

On je posebno istakao, kako je rekao, časnu službu svih pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, ”zahvaljujući kojima je Crna Gora postala prepoznata kao pouzdan partner na globalnoj mapi u nastojanjima da se mir i bezbjednost uspostave širom svijeta”
10 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Svetlana Mandić
Filip Vujanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.10.2016. 11:17h

Predsjednik države Filip Vujanović, čestitao je Dan Vojske Crne Gore 7. oktobar, ocjenjujući da je napravljen ogroman napredak u izgradnji modernih oružanih snaga u skladu sa potrebama crnogorskog društva.

Vujanović je ministru odbrane Milici Pejanović Đurišić i načelniku Generalštaba Admiralu Draganu Samardžiću čestitao Dan Vojske, uz želje za uspješno i predano obavljanje zahtjevnih dužnosti.

“U godini velikih i značajnih jubileja koje proslavaljamo u Crnoj Gori, važno mjesto ima i desetogodišnjica Vojske i njenog obnavljanja kao institucije nezavisne države”, rekao je Vujanović.

Prema njegovim riječima, slavna vojna tradicija i istorija u milenijumskoj borbi za očuvanje crnogorske nezavisnosti, doprinosili su tome da vojnički poziv uvijek bude posebno poštovan.

“Uvaženi oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica na službi u Vojsci, vaš profesionalizam i predanost radu i procesu reforme odbrambenog sistema doprinijeli su da, u deceniji iza nas, napravimo ogroman iskorak u izgradnji modernih oružanih snaga u skladu sa potrebama crnogorskog društva”, kazao je Vujanović.

On je posebno istakao, kako je rekao, časnu službu svih pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, ”zahvaljujući kojima je Crna Gora postala prepoznata kao pouzdan partner na globalnoj mapi u nastojanjima da se mir i bezbjednost uspostave širom svijeta”.

“Naporno i vrijedno ste radili na razvoju sposobnosti i implementaciji modernih standarda na putu Crne Gore u NATO, dajući dragocjen doprinos procesu evro-atlantskih integracija”, poručio je Vujanović.

On je odao priznanje svim pripadnicima Vojske za ostvarene rezultate u prethodnom periodu.

“Takođe očekujem da ćete uspješno odgovoriti i predstojećim zadacima u procesu integracije u NATO doprinoseći bezbjednom i sigurnom životu, stvarajući uslove za njen dalji ekonomski prosperitet. Nek je vječna Crna Gora”, zaključio je Vujanović.

Bonus video: