Kršić: DPS plaća iseljenicima da dođu na glasanje

Kršić je kazao da su za svu ovu bijedu i siromaštvo "glavni krivac DPS i njegovi sateliti Bošnjačka sranka i ostali"
112 pregleda 11 komentar(a)
novac, euri, Foto: Shutterstock.com
novac, euri, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.10.2016. 14:35h

Nihad Kršić iz koalicije "Ključ" kazao je da bi na ovim izborima trebalo da budu nagrađeni oni koji su ispunili data obećanja, realizovali programe (naročito ekonomske), oni koji garantuju kvalitetniji i bogatiji život svojih građana.

Kršić je kazao da oni koji varaju i ne ispunjavaju data obećanja tog dana bi trebalo da budu kažnjeni nedavanjem povjerenja za naredni period.

"Svakodnevno mi pristižu informacije sa adresa rodbine i prijatelja iz Petnjičkog kraja koji žive i rade po zemljama zapadne Evrope, da imaju organizovan prevoz i plaćene putne troškove kako bi došli na glasanje. Na pitanje ko im to organizuje odgovor je DPS. I naravno neizbježan komentar, baš nas briga uzećemo po 250 eura, obići rodbinu i svoju kuću, izaći na glasanje i misija će biti obavljena. U ovoj priči su naravno provjereni glasači DPS-a, jer drugi se neće tako lako upisati na spisak, sve se provjerava. Isti moji sugrađani koji odoše neki trbuhom za kruhom, a neki glavom bez obzira prognani od ove vlasti sada za sitan interes daju podršku ovom istom režimu. Dakle, DPS politika koja ih je nemaštinom i nezaposlenošu prognala sada ih poziva na mobu da je podrže. Dugo vremena ste odsutni pa možda ne znate da u ovoj zemlji ima onih kojima je potrebna materijalna pomoć. Ima onih koji su gladni i žive u uslovima kakvi nijesu primjereni čovjeku. Ne znate da je veliki broj nezaposlenih sa nikakvim šansama da dođu do posla u skorije vrijeme", rekao je Kršić.

Kršić je kazao da su za svu ovu bijedu i siromaštvo "glavni krivac DPS i njegovi sateliti Bošnjačka sranka i ostali."

"Molim vas budite humani makar na trenutak pa ih pitajte odakle im toliki novac koji daju vama kada je stanje u državi ovako kako jeste. Mi se ovdje svakodnevno borimo da naši građani postanu ekonomski nezavisni kako bi mogli bez ucjene donositi odluke na osnovu pravednosti i zdravog razuma, a vi, moji dijasporci imate to, ali opet činite neoprostivu grešku. Ako to činite iz zahvalnosti ili revolta ili možda nasijedate na priču kako se na ovim izborima brani država Crna Gora od nekoga, pomislite na to da ovdje još ima vaših prijatelja, uže i šire rodbine te da im davanjem podrške ovom režimu umanjujete šansu za bolji i prosperitetniji život koji bi promjene donijele. Pomislite na stanje puteva koji vode do zavičaja i kako vi uništavate vaše automobile kada dolazite na odmor. Morate znati da se na ovim izborima ne bije bitka niti za spas države, niti za očuvanje mira, niti za evro-atlanske integracije. Na ovim izborima se bije bitka za mirnu smjenu neodgovorne i loše vlasti. Vi ste dužni da date doprinos tim promjenama ako želite pomoći svojima, novoformiranoj opštini i čitavoj državi. Morate znati da je ovo odlučujući istorijski trenutak za Crnu Gori, zato dobro razmislite da ne biste sjutra žalili", zaključio je Kršić.

Bonus video: