Vujanović: Saradnja ustavnih sudova važan je dio međudržavne saradnje

Macejkova je konstatovala da je, odmah nakon nezavisnosti Crne Gore, uspostavljena saradnja dva ustavna suda i da je tokom ove decenije ona bila vrlo uspješna
2 komentar(a)
Iveta Macejkova, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Iveta Macejkova, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 05.10.2016. 11:44h

Saradnja ustavnih sudova važan je dio međudržavne saradnje, ocijenio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović.

On se sastao danas sa predsjednicom Ustavnog suda Slovačke, Ivetom Macejkovom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vujanović je kazao da je zadovoljan vrlo bliskom i sadržajnom saradnjom dva ustavna suda koja, kako je naveo, nesumnjivo od zajedničkog interesa i koja doprinosi većem međunarodnom ugledu oba suda.

“Ocijenio je da je saradnja ustavnih sudova važan dio međudržavne saradnje konstatujući da su Crna Gora i Slovačka uspostavili saradnju i partnerstvo u brojnim oblastima od obostranog državnog interesa, od interesa za naše ekonomije i dobru komunikaciju građana”, piše u saopštenju.

Macejkova je konstatovala da je, odmah nakon nezavisnosti Crne Gore, uspostavljena saradnja dva ustavna suda i da je tokom ove decenije ona bila vrlo uspješna.

“Saradnja je uspješna, kako razmjenom posjeta tako i zajedničkim učešćem na brojnim regionalnim i širim sastancima ustavnih sudova”, rekla je Macejkova.

Ona je uvjerena da će se saradnja nastaviti i biti u funkciji zajedničkog interesa oba ustavna suda i dvije prijateljske države.

Sastanku je prisustvovala i predsjednica Ustavnog suda Crne Gore Desanka Lopičić, kao i ambasador Slovačke, Roman Hloben.

Bonus video: