Grbović: Liberalna partija za slobodnu carinsku zonu u Kotoru

"Liberali u Kotoru nude novi program vjerujući da Kotor zaista može bolje, a liberali su dokazani borci za najbolje interese našega grada i zasluženo ćemo voditi grad i u narednom periodu"
106 pregleda 3 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 05.10.2016. 11:25h

Liberalna partija će u Kotoru pokrenuti inicijativu za reaktivaciju ideje o slobodnoj carinskoj zoni, saopštio je danas Goran Grbović, kandidat za odbornika SO Kotor liste "Bokeški, crnogorski, evropski - Kotor može bolje! Andrija Pura Popović".

"Liberali u Kotoru nude novi program vjerujući da Kotor zaista može bolje, a liberali su dokazani borci za najbolje interese našega grada i zasluženo ćemo voditi grad i u narednom periodu. Smatrajući da centralizacija kao način upravljanja utiče na autonomnost, inicijativnost i efikasnost lokalne uprave, zalagaćemo se za razvoj decentralizacije i stvaranje sistema lokalne fiskalne autonomije visokog nivoa", istakao je Grbović.

On je dodao da je obezbjeđivanje efikasne i svakom građaninu pristupačne mreže javnih službi i ustanova na lokalnom nivou kojima se štiti i unapređuje javni interes posebno važno za liberale Kotora.

"Zato ćemo insistirati na izradu studije o reorganizaciji opštinskih javnih ustanova i preduzeća, javnih službi. Takođe ćemo se zalagati za održivi razvoj smještajnih turističkih kapaciteta i razvoj izletničkog, marinskog, manifestacijskog, ruralnog, vjerskog i sportskog turizma. Iniciraćemo izradu strategije razvoja poljoprivrede kako bi se prekinuo negativan trend u ovoj oblasti", zaključio je Grbović.

Bonus video: