Medojević: Moguć razgovor zvaničnika SAD, Ključa i SDP o "mirnoj" tranziciji poslije izbora

Plan bi, kako je naveo Medojević, mogao biti da "Ključ" i SDP uđu u koaliciju sa DPS, uz dva uslova
297 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.10.2016. 15:38h

Član predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević saopštio je da ne bi bio iznenađen da ovih dana "jedan visoki zvaničnik SAD pozove na intimnu večeru lidere "Ključa" i SDP-a, kako bi im izložio plan o takozvanoj "mirnoj" tranziciji nakon oktobarskih izbora.

Plan bi, kako je istakao, mogao biti da "Ključ" i SDP uđu u koaliciju sa DPS, uz dva uslova:

"Da se Milu Đukanoviću da imunitet od hapšenja i da se ne preispituje pljačka države u poslednjih 27 godina i da se o učlanjenju u NATO glasa u skupštini", saopštio je Medojević.

On ističe da Front ima drugačiji plan.

"Da se DPS smijeni sa vlasti, preispita pljačka države u poslednjih 27 godina i odgovornost Đukanovića, pokrene sveobuhvatni plan ekonomskih i institucionalnih reformi, otvore nove fabrike, povuče priznanje Kosova, ukinu sankcije Rusiji i raspiše referendum na kojem će se građani izjasniti o članstvu u NATO. Ovaj zvaničnik SAD zna naš plan i naše odgovore, i zna da smo mi tu da štitimo interese građana i države Crne Gore. Ne ni interese SAD, ni Rusije. A interes građana Crne Gore su hitne promjene bolesnog sistema zasnovanog na korupciji, siromaštvu i kontrolisanim i zarobljenim institucijama", naveo je Medojević.

Bonus video: