Miloš: CG ekonomski propadala jer nije imala jasnu strategiju razvoja

"„Ekonomska vizija“ DPS-a je rasprodala stvoreno od naših očeva i đedova, a do guše zadužila potomstvo"
61 pregleda 5 komentar(a)
Filip Miloš, Foto: SDP
Filip Miloš, Foto: SDP
Ažurirano: 02.10.2016. 12:26h

U posljednjih 25 godina Crna Gora ekonomski je propadala zato što nije postojala jasna i kvalitetna strategija ekonomskog razvoja, zato što je jedna partija uzela za sebe isključivo pravo da potroši sve resurse države, saopštio je Filip Miloš iz SDP-a.

On je objasnio da se to odnosi i na resurse stvorene radom prethodnih generacija i one prirodno date koje treba da koriste potomci.

"„Ekonomska vizija“ DPS-a je rasprodala stvoreno od naših očeva i đedova, a do guše zadužila potomstvo. Poslije izbora, odmah ćemo obustaviti sprovođenje kockarske ekonomije, kako ne bismo više živjeli na dug. Pokrenućemo realan, održiv, promišljen i planski razvoj crnogorske privrede. To je moguće jedino koncentracijom i integracijom ukupne domaće ekonomske pameti i inostranih eksperata. Na taj način definisaćemo Plan razvoja – obnove Crne Gore, što je i naša Ustavna obaveza" kazao je Miloš.

Miloš je dodao da će SDP težiti postizanju što šireg nacionalnog konsenzusa prilikom odlučivanja o kapitalnim ekonomskim projektima od kojih zavisi prosperitet budućih generacija.

"Naš nepokolebljiv stav je da nijedna vlast u četvorogodišnjem mandatu nema legitimitet i moralno pravo da sama, bez konsultacija sa širim društvenim strukturama, odlučuje pukim preglasavanjem o raspolaganju ogromnom imovinom i neobnovljivim resursima. To je u skladu sa našom ključnom porukom kampanje da država pripada svima i da se svi koji mogu dati doprinos uključe se u proces obnove i zaustavljanja pohare naše ekonomije" zaključio je Miloš.

Bonus video: