"Ko ode sa DPS-om, biće najveći izdajnik u istoriji Crne Gore"

"Demokrate su prošle godine (17.09.2015.), kao niko na taj način i niko do tada, donijele Odluku na Glavnom odboru, kao najvišem organu Partije (da li je potrebno reći - u pisanoj formi) da sa DPS-om nećemo ni prije, ni posle izbora, ni na državnom, ni na lokalnom nivou"
74 komentar(a)
Demokrate
Demokrate
Ažurirano: 30.09.2016. 14:09h

Osvrćući se na izjavu gospodina Miodraga Lekića koju je dao u emisiji "Načisto", a koja glasi: "da se Demokrate samo izjašnjavaju da neće sa DPS-om", i kako nam on "vjeruje da to i mislimo"; a imajući u vidu da smo bili inicijatori i predlagači Sporazuma o međusobnom nenapadanju opozicije u susret izborima iz aprila ove godine, koji je između ostalih, pored gospodina Bečića, potpisao i gospodin Lekić, nećemo dati gospodinu Lekiću odgovor kakav, povodom ove izjave zaslužuje, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su željeli da podsjete da su na Glavnom odboru donijeli odluku da se sa trenutnom vladajućom partijom ne ide zajedno ni prije, a ni posle izbora.

"Demokrate su prošle godine (17.09.2015.), kao niko na taj način i niko do tada, donijele Odluku na Glavnom odboru, kao najvišem organu Partije (da li je potrebno reći - u pisanoj formi) da sa DPS-om nećemo ni prije, ni posle izbora, ni na državnom, ni na lokalnom nivou. Uz to, i pravnim laicima je poznato da je odluka pravni akt više obavezujuće pravne snage od deklaracije, koja ima karakter kao što joj i samo ime kaže. Demokrate su svoju odluku Glavnog odbora obogatile dodatnim kvalitetom, na način što su svi do jednog kandidati za poslanike Demokrata potpisali Izjavu časti, kojom su se obavezali da neće činiti većinu sa DPS-om u Parlamentu, niti Milovim, niti Duškovim, niti bilo čijim drugo. Znači mi dileme nemamo, sa DPS-om (bilo kakvim) nećemo nikada ni u kakvim kombinacijama i varijantama. Neka građani sami procijene u čijim izjavama postoje dileme", saopšteno je.

Za svaki slučaj, iz Demokrata su poručili još jednom:

"Onaj opozicionar koji ode sa DPS-om biće najveći izdajnik u istoriji Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: