"MORAMO OSVOJITI 0,35 ODSTO GLASOVA"

Vučinović: HGI nema zagarantovan mandat

"Upravo, zahvaljujući djelovanju HGI i naše dosadašnje predstavnice u parlamentu, pozitivna diskriminacija od obaveznih 0,35 odsto od izašlih birača unesena u Zakon", rekla je Vučinović
12 komentar(a)
Marija Vučinović HGI, Foto: HGI
Marija Vučinović HGI, Foto: HGI
Ažurirano: 30.09.2016. 09:55h

Povodom najnovijih špekulacija,poručujemo građanima, posebno našim potencijalnim biračima, da Hrvatska građanska inicijativa nema zagarantovan mandat, saopštila je danas Marija Vučinović, predsjednica HGI. 

"Ono što imamo kao pripadnici autohtonog naroda u Crnoj Gori, jeste pozitivna diskriminacija u Zakonu o izboru odbornika i poslanika, na osnovu koje moramo osvojiti 0,35 odsto glasova izašlih birača. Podsjećam, da je upravo, zahvaljujući djelovanju HGI i naše dosadašnje predstavnice u parlamentu, pozitivna diskriminacija od obaveznih 0,35 odsto od izašlih birača unesena u pomenuti Zakon. Očekujem da građani shvate važnost predstojećih izbora, kao i značaj predstavnika hrvatske nacionalne zajednice u parlamentu", istakla je Vučinović.

Ona je dodala da jedino preko svog legitimnog predstavnika Hrvati u Crnoj Gori mogu na najbolji način ostvariti svoja prava i svoje interese.

"Podrškom građana HGI omogućićete da se i glas građana Boke čuje u crnogorskoj Skupštini. Kampanja HGI je čista i transparentna, kao što HGI oduvijek radi i radiće ubuduće. A to je, između ostalog, potvrdila i NVO MANS da je HGI jedina partija, koja je u traženom roku dostavila sve podatke o finasiranju izborne kampanje. Još jednom apelujem na građane, naše potencijalne birače da ne dozvole da budu izmanipulisani, HGI nema zagarantovan mandat, jer  samo ste vi oni koji nam svojom podrškom taj mandat možete obezbjediti", rekla je Vučinović.  

Vuksanović: Spekulacija služi da se naše biračko tijelo relaksira i da ne izađe na izbore

Adrijan Vuksanović, nosilac liste HGI na predstojećim izoborima "Hrvatsko SRCE za Crnu Goru- HGI Od srca", kazao je da spekulacija da HGI ima zagarantovan mandat služi da se biračko tijelo te partije relaksira kako ne bi izašlo na izbore i dalo im podršku.

"Takođe, HGI nije ničiji privjesak, jer u suprotnom ne bismo izašli samostalno na izbore. HGI nastupa samostalno na predstojećim izborima, a ne u koalicijama, jer smatramo da je to najpošteniji vid političke utakmice. Vjerujem da će naši birači prepoznati značaj predstojećih izbora i podrškom omogućiti da HGI ima svog predstavnika u najvećem zakonodavnom tijelu. A ja garantujem da ću na najbolji mogući način štititi interese Crne Gore. Siguran sam da je naš slogan "Hrvatsko SRCE za Crnu Goru" naišao na nepodijeljene simpatije svih dobronamjernih građana, a onim malobrojnim, zluradim, koji ne razumiju da srce ima svoje razloge, poručujem , da čovjek samo srcem dobro vidi", istakao je Vuksanović.

On je dodao da je HGI prethodne nedjelje bio sa simpatizerima u Podgorici, Nikšiću, Baru i Herceg Novom.

"Ono što me posebno raduje, kao nosioca liste jeste činjenica da je Program HGI naišao na njihovu podršku, jer je usmjeren na rješavanje  realnih problemima građana. Kao što ste i upoznati, Program HGI, kao prioritete je postavio sigurnost i bezbijednost građana, izmjenu zakona o lukama,restituciju ili povraćaj nezakonito oduzete imovine, razvoj preduzetništva, smanjenje PDV za ugostiteljske usluge i doprinose na zarade, veće zapošljavanje mladih, veća razmjena roba sa Hrvatskom, razvoj poljoprivrede, prerađivačke i IT industrije, jer država ne može biti oslonjena samo na turističku privredu. Zbog svega ovoga pozivam naše birače, kao i sve one kojima je Program HGI prihvatljiv, da 16. oktobra izađu na izbore i daju podršku od srca broju sedam", kazao je Vuksanović.

Preporučujemo za Vas