"Glasaj slobodno" i u Nikšiću: Niko ne smije na građane da vrši pritisak, da ih ucjenjuje...

Pored terenskih aktivnosti, prema riječima Kovačević, realizuju se i aktivnosti sa državnim institucijama koje su nadležne za sprovođenje izbora, kao i sa političkim partijama, a očekuju da narednih dana njihovo uključivanje bude što aktivnije jer poruke kampanje predstavljaju suštinu zakonskih odredbi koje tretiraju krivična djela protiv izbornih prava
17 komentar(a)
Glasaj slobodno Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Glasaj slobodno Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.09.2016. 11:46h

Centar za demokratsku tranziciju (CDT), u saradnji sa Ekološkim pokretom "Ozon", organizovao je danas u Nikšiću akciju "Glasaj slobodno" čije poruke su "bez kupovine", "bez ucjena", "jednom i u svoje ime".

"Ideja kampanje je da što većem broju građana poručimo šta su njihova prava, da niko ne smije na njih da vrši pritisak, da ih ucjenjuje, da su toga dana sami u kabini, i da bez obzira šta je bilo prije i šta će biti poslije toga dana mogu da glasaju slobodno, a za koga će glasati samo je na njima", kazala je predsjednica CDT-a, Milica Kovačević.

Pored terenskih aktivnosti, prema riječima Kovačević, realizuju se i aktivnosti sa državnim institucijama koje su nadležne za sprovođenje izbora, kao i sa političkim partijama, a očekuju da narednih dana njihovo uključivanje bude što aktivnije jer poruke kampanje predstavljaju suštinu zakonskih odredbi koje tretiraju krivična djela protiv izbornih prava.

"Ono što je novo je vajber javni čat sa kompanijom Vajber kao kanalom za informisanje o izborima i služi ovoj namjeni. Danas recimo imamo ministra MUP-a Gorana Danilovića koji će odgovarati na pitanja o biračkom spisku", kazala je Kovačević.

Aleksandar Perović, direktor "Ozona", kazao je da im je želja da podstaknu građane da koriste svoja ustavna i zakonska prava i da kao "odgovorni ljudi utiču na one politike koje će se dešavati u budućnosti".

"Obzirom da se u Crnoj Gori prethodnih izbora više puta dešavalo da razne neregularnosti daju izborima i cijelom procesu neko drugačije svijetlo željeli smo da učešćem u ovoj kampanji animiramo prije svega građane Nikšića i damo doprinos da svi iskoriste svoje pravo glasa, da glasaju slobodno, po svojim uvjerenjima, na osnovu onih programa koji po njima imaju najbolja rješenja i da jednom za svagda zaboravimo neke, ajde da tako kažem, možda izazove sa kojima se mlade demokratije susreću", poručio je Perović.

Kampanja je do sada realizovana u Budvi i na Cetinju, a nakon Nikšića, seli se u gradove na sjeveru Crne Gore.

Bonus video: