Đukanović se odrekao Brajovića i Pajovića?

Iako je od početka kampanje tvrdio da se na oktobarskim izborima brane tekovine referenduma i nezavisnost, Đukanović je prekjuče prvi put kazao da crnogorski glasači treba da stanu samo uz DPS
78 pregleda 148 komentar(a)
Milo Đukanović Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.09.2016. 05:46h

Da li je premijer Milo Đukanović porukom da su “crnogorski glasovi” sigurni samo u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) zatražio da se ne glasa ni za Socijaldemokrate ni Pozitivnu Crnu Goru, koje opozicione partije nazivaju satelitima njegove stranke?

Iako je od početka kampanje tvrdio da se na oktobarskim izborima brane tekovine referenduma i nezavisnost, Đukanović je prekjuče prvi put kazao da crnogorski glasači treba da stanu samo uz DPS.

Premijer je na skupu u Ulcinju kazao da je izgubljen svaki crnogorski glas koji ne ode DPS-u, navodeći da ne treba dati glas “onome ko se bori za tri odsto da bi možda kasnije ucjenjivao, ne samo DPS, nego Crnu Goru”.

Osim njegove partije podršku procrnogorskog biračkog tijela traži koalicija “Ključ”, ali i Socijaldemokrate i Pozitivna Crna Gora. SD i PCG su prema dostupnim anketama trenutno ispod cenzusa.

U medijskom pulu SD smatraju da je šef DPS mislio samo na njihove bivše kolege i svog bivšeg koalicionog partnera Socijaldemokratsku partiju, na čelu sa Rankom Krivokapićem.

“Ne upuštajući se u predizborne izjave čelnika drugih partija, Socijaldemokrate nastavljaju da vode isključivo pozitivnu kampanju, koja umjesto zavirivanja u tuđa dvorišta i kritike drugih predlažu sopstvena, konkretna i realno održiva rješenja”, tvrde u stranci Ivana Brajovića, upozoravajući da su “crnogorski glasovi izgubljeni samo ako odu u SDP-u”. “Glas za SDP je glas za Demokratski front. Svaki glas za SDP bačen glas, jer je izvjesno da zbog obezglavljene i lutajuće politike koju već neko vrijeme vode, neće preći cenzus... Drugačije rečeno, SDP je osuđen na Miodraga Lekića i Andriju Mandića”, navode u toj stranci.

Dok iz stranke Darka Pajovića juče nijesu odgovarali na pitanje “Vijesti” da li su se prepoznali u kritikama Đukanovića, funkcioner SDP-a Ivan Vujović kazao je da državnost Crne Gore “nikada više ne može biti dovedena u pitanje”.

“To ne očekuju ni oni koji o tome govore, oni se samo pokrivaju državnom zastavom, državnom himnom, dok istovremeno se bogate i gomilaju na stotine miliona na svojim bankovnim računima”, kazao je Vujović za TV “Vijesti”.

Rakčević: DPS od devedesetih djeluje protiv Crne Gore

Lider pokreta URA Žarko Rakčević smatra da vladajuća partija pokazuje strah navodima da su glasovi za koaliciju “Ključ” protiv Crne Gore, ističući da je DPS četvrt vijeka vezan sa onima koji djeluju anticrnogorski.

“Duško Marković ponovo poručuje da je 'Ključ' anticrnogorska koalicija i svaki glas toj koalciji koji se preko mene da, glas je protiv Crne Gore. A ja kažem da ni devedesetih ni danas, DPS nije na braniku Crne Gore, nego na braniku promašene politike koja uništava Crnu Goru. I zato svaki glas, ovakvom DPS-u je glas za nastavak pustošenja i opšte kriminalizacije Crne Gore”, kazao je on.

Bonus video: