SDP npredlaže smanjenje zarada funkcionerima

Kandidat za poslanika Ivan Vujović rekao da je SDP predložio izmjene tog Zakona "motivisan potrebom da se izmijeni ono što je Demokratska partija socijalista (DPS) korumpiranom parmalentarnom većinom usvojila..."
113 pregleda 7 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 28.09.2016. 15:44h

Izmjenama Zakona o zaradama u javnom sektoru, koje je predložila Socijaldemokratska partija (SDP), predviđeno je smanjenje zarada funkcionerima, a povećanje za neke druge kategorije zaposlenih, prije svega ljekare i držane službenike na lokalnom i državnom nivou.

Predstavnici SDP-a održali su danas konferenciju za novinare povodom predstojeće vanredne sjednice Skupštine Crne Gore, na kojoj je za dnevni red predložen Zakon o izmjenama zakona o zaradama u javnom sektoru.

Kandidat za poslanika Ivan Vujović rekao da je SDP predložio izmjene tog Zakona "motivisan potrebom da se izmijeni ono što je Demokratska partija socijalista (DPS) korumpiranom parmalentarnom većinom usvojila, a tiče se povećanja zarada iskljućivo funkcionerima od 50 do 100 odsto“.

Prema njegovim riječima, to je nedopustivo s obzirom na socijalno, ekonomsko i finasijsko stanje u kojem se nalazi Crna Gora.

„Zato SDP predlaže da se usvoje izmjene zakona kojim će se te zarade smanjiti, a takođe smo predvidjeli povećanje zarada za neke druge kategorije zaposlenih, prije svega ljekara, držanih službenika na lokalnom i državnom nivou i jos nekih kategorija“, naveo je Vujović.

Kandidat za poslanika Adnan Striković kazao je da je jasno zbog čega DPS-u ne treba dobar zdravstveni sistem i dobar univerzitet. „Zbog toga što se njihova djeca ne školuju u Crnoj Gori, što se oni i njihove familije ne liječe u Crnoj Gori, već u inostranim klinikama“.

„Jasno je da na jednoj strani imate nas, a na drugoj strani njih. Jasno je da oni misle da država i dobro ove države pripadaju samo njima, dok oni na kojima bi ova država trebala da počiva oni samo ponižavaju“, rekao je Striković.

Bonus video: