SDP: Drska promocija DPS-a i zloupotreba na Dan rudara

"Održati promociju DPS na Dan rudara, mi iz SDP smatramo krajnje drskim činom DPS-a, koji nas uvjerava da je situacija bolja nego što jeste, ublažavajući nevolje i uljepšavajući stvarnost"
21 komentar(a)
SDP logo izbori
SDP logo izbori
Ažurirano: 26.09.2016. 12:41h

Kako izgleda zloupotreba političkih partija u izbornoj kampanji najbolje je pokazao predsjednik Vlade Milo Đukanović, tokom prisustva svečanoj Akademiji upriličenoj povodom Dana rudara Crne Gore, saopšteno je iz SDP-a.

"Umjesto da premijera za Dan rudara dočeka neko od domaćina iz Rudnika uglja i u ime Opštine Pljevlja, osim Mirka Đačića Predsjednika Opštine, dočekali su ga njegovi tranzicioni i partiski oligarsi (Dragan Brković, Filip Vuković, Veselin Pejović i koordinator DPS za Pljevlja Ilija Ašanin). Pošto je kasnio cijelih pola sata na proslavu, premijeru i predsjedniku DPS nije bilo nimalo neugodno opet bacati prašinu u oči rudarima i Pljevljacima. Iako je obećao prije par mjeseci da će na jesen već biti radova na izgradnji drugog bloka termoelektrane Pljevlja, svjedoci smo da je taj projekat aktivan jedino u predizbornoj kampanji DPS", saopšteno je.

Iz te partije takođe naglašavaju da je premijer pokušao da predstavi sliku daleko od one prave.

"Održati promociju DPS na Dan rudara, mi iz SDP smatramo krajnje drskim činom DPS-a, koji nas uvjerava da je situacija bolja nego što jeste, ublažavajući nevolje i uljepšavajući stvarnost. Ali činjenice govore drugačije: kada je Đukanović došao na čelo Vlade jos 1991. godine, Rudnik uglja je zapošljavao oko 2500 radnika. Kada je premijerov brat postao akcionar, Rudnik je imao preko 1500 stalno zaposlenih. Radnici Rudnika uglja posebno su svjesni šta su Đukanovići i njihovi direktori uradili u Rudniku uglja. Od prosječne plate od 800 eura, do prosjeka ispod 700 eura, broj stalno uposlenih radnika je oko 900, radnici i čelnici Sindikata svakodnevno su izloženi pritiscima od strane poslovodstva, a kompanija koja ima unaprijed prodatu proizvodnju je največi poreski dužnik u Crnoj Gori", piše u sapštenju.

Oni su naveli da su plate na visokim pozicijama u Rudniku jedino evropsko što se može vidjeti.

"Jedino u čemu su Đukanovići i DPS dosljedni u Rudniku jesu evropske plate menadžmeta koje su najveće u Crnoj Gori i ugovori sa trećim kompanijama o iznajmljivanju rudarske mehanizacije iz Nikšića, dok mehanizacija Rudnika uglja stoji parkirana. Uvjereni smo da će poslije 16 oktobra i ''Pljevaljska Kolubara'' izaći na vidjelo, odgovorni za takvo stanje procesuirani, a radnici Rudnika uglja konačno dobiti ono što zaslužuju, a to je državu koja će im garantovati sva prava i mogućnost za rad. Zato, dragi rudari, uz čestitke za vaš praznik vrlo je važno rezultatom na izborima osvijestiti pojedince uljuljkane vlašću i pokazati im da se njihova virtuelna stvarnost razlikuje od postojeće, jer lideri DPS-a opijeni partijskom ideologijom ne vide ono što im se prikazuje pred očima nego ono što im interes došaptava da vide. Naša je zajednička obaveza da ih sigurnim korakom na izborima 16-og oktobra pošaljemo u opoziciju", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: