Vujanović predložio Radoja Žugića za novog guvernera

“Zahtjev za vanrednu sjednicu je nužan zbog isteka mandata sadašnjeg guvernera mr Miloice Dakića dana 14. oktobra 2016. godine, kao i viceguvernera 21. oktobra 2016. Godine”, navodi se u zahtjevu Vujanovića
118 pregleda 22 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Zoran Đurić
Radoje Žugić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.09.2016. 11:17h

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović zatražio je vanredno zasjedanje parlamenta na kojem bi se izabrao novi guverner Centralne banke. Vujanović je za novog guvernera predložio bivšeg ministra finansija Radoja Žugića.

“Zahtjev za vanrednu sjednicu je nužan zbog isteka mandata sadašnjeg guvernera mr Miloice Dakića dana 14. oktobra 2016. godine, kao i viceguvernera 21. oktobra 2016. Godine”, navodi se u zahtjevu Vujanovića.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu isticanje mandata guverneru, a nakon nedelju dana i viceguvernera, Centralna banka Crne Gore bi ostala bez svog rukovodioca ako se ne bi izvršio izbor novog guvernera u sazivu ove Skupštine.

“Za guvernera predsjednik je predložio bivšeg guvernera Centralne banke Crne Gore i ministra finansija u Vladi Crne Gore, a sadašnjeg savjetnika predsjednika Vlade dr Radoja Žugića”, zaključuje se u zahtjevu Vujanovića,

Bonus video: