Pejović: Vlada odbila moje predloge

“Nijesam naišao na razumijevanje ni kod rukovodstva ANB-a, ni kod Vlade za određene predloge koji su osnovna pretpostavka za rad generalnog inspektora u punom kapacitetu, i da se ti uslovi mogu obezbijediti do izbora”, kazao je Pejović “Vijestima”
101 pregleda 8 komentar(a)
Gojko Pejović (Novine)
Gojko Pejović (Novine)
Ažurirano: 26.09.2016. 06:16h

Generalni inspektor ANB-a Gojko Pejović tvrdi da je namjeravao da se povuče sa te pozicije jer mu Vlada nije izašla susret, ali da mu je iz opozicije sugerisano da je korisniji i sa ograničenim kapacitetom.

“Nijesam naišao na razumijevanje ni kod rukovodstva ANB-a, ni kod Vlade za određene predloge koji su osnovna pretpostavka za rad generalnog inspektora u punom kapacitetu, i da se ti uslovi mogu obezbijediti do izbora”, kazao je Pejović “Vijestima”, tvrdeći da je htio da napusti mjesto na koje su ga saglasno predložili SDP, GP URA i Demos.

“Nakon konsultacija preporučeno je da se sa tom odlukom sačeka, uz objašnjenje da ni na drugim mjestima nije situacija ništa bolja, ali da je, ipak, korisnije da sam tu pa i sa ograničenim kapacitetom, nego da nema nikoga”, navodi Pejović, ne precizirajući ko mu je sugerisao da ostane na mjestu inspektora ANB-a.

Na pitanje u kojem dijelu posla je bio blokiran, Pejović kaže da nije tražio ništa što nije godinama sistematizacijom predviđeno i što je u suprotnosti sa važećim zakonskim propisima. “Neprihvatanje mojih opravdanih zahtjeva definitivno me sputava da efikasno i nezavisno obavim posao na koji me Vlada opštim konsenzusom postavila”, ističe Pejović.

O tromjesečnom radu na mjestu generalnog isnpektora on kaže da o tome ne može govoriti, jer ga na to obavezuju zakoni.

“Sa tim što sam radio i kako sam radio ako ih bude interesovalo, moći će da se upoznaju i ocijene članovi parlamentarnog Odbora za bezbjednost i odbranu. Do sada nijesu pokazivali posebno interesovanje za rad generalnog inspektora ANB-a”, rekao je Pejović, kome mandat ističe sa vladom izbornog povjeranja.

Bonus video: