Đukanović: Sve što smo ostvarili za referendum, još uvijek je na probi

Đukanović je pred okupljenima na Žabljaku ponovio da na ovim izborima "bijemo bitku hoćemo li nastaviti ono što smo započeli 21. maja 2006. godine ili ćemo se vratiti makar 10 godina unazad"
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2016. 13:45h

Predsjednik DPS Milo Đukanović poručio je političkim konkurentim da su izbori 16. oktobra za njih „Labudova pjesma“ jer su „zaslužili da odu u političke arhive i ničim tokom političkog trajanja nijesu pokazali da zavređuju političko poštovanje savremene Crne Gore“.

On je na predizbornoj tirbini na Žabljaku kazao da su opozicioni predstavnici kontinuirano bili protiv svoje države.

"Dok smo mukotrpno obnavljali državu, klečali su na koljenima po evropskim i američkim metropolama, moleći da Crna Gora ne dobije pravo na referendum. To su današnji lideri opozicije. Lekić (Miodrag) i Medojević (Nebojša) su dio vte velike četvorke koja je klečala u Vašingtonu. Pa se Lekić čudi zašto mu je 35 Žabljačana poklonilo povjerenje na nedavnoj konvenciji na Žabljaku. Kao alternativa i brižni zastupnici crnogorskog patriotizma pristali su da ih druge države plaćaju kako bi vodili računa o interesima tih država, koji nijesu podudarni sa interesima Crne Gore. Pametan je durmitorski i crnogorski narod i neće pristati da ih vode plaćenici tuđih interesa. Pozivaju se na slogan „Da radi Crna Gora“. Zamislite te ironije. Tako se predstavljaju oni koji godinama rade samo jedan dan u mjesecu, kada uđu u skipštinsku blagajnu i bez stida uzmu novac poreskih obveznika", kazao je Đukanović.

On je prisutnima u sali Centra za kulturu saopštio da bi postignuti rezultati bili još bolji da je bilo pomoći onih koji se kandiduju da vode Crnu Goru, za kojima se aktuelna vlast morala okretati i onemogućiti ih da je zapale. Kaže da u narednom periodu neće biti zaduživanja izuzev strogo namjenskog, za krupne razvojne projekte poput auto puta, termoelektrane podmorskog kabla

"Radili smo i na Žabljaku koji je sada saobraćajno otvoren. Unaprijeđena je komunalna infrastruktura, samim tim i zdrava životna sredina. Tako je i sa turizmom i poljoprivredom, vodiosnadbijevanjem. Unapređenje tih oblasti je zadatak za naredni period a ozbiljna šansa je afirmacija organske proizvodnje. Ostaje nam važan zadatak da pospješimo izgradnju novih hotela. Ohrabrujući signal je interesovanje za prodaju hotela „Durmitor. Stiglo je pet ponuda. Odabraće se najkvalitetnija koja će istovremono biti i pokretač sličnih poduhvata na Vojnom odmara lištu, Savinom kuku, sadašnjeim hotelima „Jezera“ i „Planinka“. Važan posao je poboljšanje životnog standarda uopšte, pomoć mladim i damama u preduzetništvu, onima koji su tokom tranzicije ostali bez posla. Poseban fokus biće prosvetari kako bi se ta oblast podigla na nivo kakav joj pripada u savremenom svijetu. I dalje ćemo biti posvećeni penzionerima i osobama u stanju socijalne zaštite", kazao je Đukanović.

Savjetnik premijera Milan Roćen za doskorašnje kolaicione partnere, SDP, kaže da su ovog puta okrenuti protiv moderne Crne Gore a za koaliciju koja izlazi pod sčloganom „Mi ili on“ upotrijebio je staru durmitorsku izreku „Moj zaludnji odu na Savinu vodu“.

Na tribini „Sigurnim korakom Milo Đukanović“ prisutnima su se obratili predsjednik OO DPS Milorad Zarubica, predstavnica mladih te partije Jelena Mrdak, kandidat za poslanika Petar Baranin i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

Galerija

Bonus video: