Marković da dostavi dokaze da DF finansiraju Srbija ili Rusija

On je istakao da su glasine DPS-a koje saopštavaju Milo Đukanović i Marković o navodnom misterizonom finansiranju kampanje DF-a “udbaške podmetačine”
77 pregleda 129 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.09.2016. 17:32h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević pozvao je zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Duška Markovića da dostavi dokaze da kampanju tog političkog saveza finansiraju Srbija ili Rusija.

Knežević je kazao da su rezultati kampanje tog političkog saveza premašili i najoptimističnija očekivanja.

"Uvjereni smo da ćemo 16. oktobra moći da objavimo najveseliju vijest u ovih 27 godina, a to je da Crna Gora oslobođena i da je DF pobijedio", kazao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je istakao da su glasine DPS-a koje saopštavaju Milo Đukanović i Marković o navodnom misterizonom finansiranju kampanje DF-a “udbaške podmetačine”.

“Pozivamo Đukanovića i Markovića da objave sve tajne i javne račune koje ima DF i njegovi funkcioneri, ali pod jednim uslovom – želimo da se iskontrolišu svi računi i DPS-a, posebno tajni računi Đukanovića, Markovića i njihovih najbližih saradnika i da vidimo na koji su način oni do sada finansirali svoju kampanju od 90-e do današanjeg dana”, kazao je Knežević.

On je dodao da DF nema šta da krije.

Knežević je, na pitanje da li je istina da kampanju DF-a finansira Miodrag Davidović, odgovorio odrično.

“To nije tačno. Pozivam Markovića da dostavi i jedan dokaz da smo i jedan cent primli iz Rusije ili Srbije ili od Davidovića kako bi srušili državu Crnu Goru”, poručio je Knežević.

Upitan koliko je DF do sada novca potrošio na spotove i je li tačno da je jedan spot koštao 30 hiljada eura, Knežević je rekao da je ugovor sa agencijom koja radi kampanju jasno preciziran.

“Po završetku kampanje imaćete mogućnost da vidite čitav finansijski izvještaj DF-a, od toga koliko su koštali bilbordi, spotovi i ta suma nije ni približna onoj o kojoj ste govorili”, poručio je Knežević.

Na pitanje da li je DF otvorio žiro račun za finasiranje kampanje, Knežević je odgovorio da su to učinili u četvrtak.

“On je otvoren u Podgoričkoj banci i pozivamo sve medije da prate sve transakcije sa tog žiro računa”, naveo je Knežević.

Nosilac liste DF-a, Andrija Mandić je kazao da DF želi da Crna Gora bude bezbjedna, da njeni građani imaju kvalitetne poslove.

On je najavio da će DF 27. septembra kada počinje suđenje njemu i Slavenu Radunoviću organizovati i skup u ulici Slobode, ispred Tužilaštva.

"Hoćemo da pošaljemo poruku zarobljenom tužilaštvu, da pozovemo vrhovnog državnog tužioca, specijalnog tužioca, da umjesto što se bave političarima iz opozicije i na taj način pomažu DPS-u da iz fioka izvade predmete koji su pripremljeni”, kazao je Mandić.

Kako je dodao, te večeri će sa tog mjesta poslati poruku tužilaštvu da se bavi svojim poslom, a ne da pomaže DPS-u.

Mandić je poručio da jedino DF ima snage i podrške da pobijedi DPS.

“Sada je momenat da svi stanemo u jedan front, a taj friont se zove DF i da njegovom snagom oborimo DPS. I nije vrijeme za rasipanje glasova i bilo kakve kalkulacije, sada je vrijeme za pravu snagu i prave ljude”, smatra Mandić.

Funkcioner DF-a, Nebojša Medojević kazao je da taj politički savez u prethodnih nekoliko sedmica implementirao inovativnu kampanju prvi put viđenu u regionu koja se dominantno zasniva na entuzijazmu mladih, novom digitalnom marketingu i promivisanju preko društvenih mreža.

Bonus video: