TRADICIONALNI PRIJEM KOJI PRIREĐUJE PREDSJEDNIK SAD

Đukanović kod Obame: Zahvalio se na podršci članstvu Crne Gore u NATO

"Obama je čestitao Crnoj Gori progres u evroatlantskoj integraciji"
201 pregleda 40 komentar(a)
Milo Đukanović, Barak Obama, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Barak Obama, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.02.2019. 18:30h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović bio je gost na tradicionalnom prijemu koji priređuje predsjednik SAD Barak Obama za šefove delegacija na zasjedanju Generalne skupštine UN, saopšteno je iz vlade Crne Gore.

"Obama je čestitao Crnoj Gori progres u evroatlantskoj integraciji, a Đukanović je zahvalio Americi i Obami na snažnoj podršci crnogorskom članstvu u NATO", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na prijemu kod Obame, Đukanović imao i niz bilateralnih susreta, između ostalih s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, predsjednikom Argentine Maurisiom Makrijem, kolegama iz regiona, kao i s drugim zvanicama.

Emirati bi da zastupaju interese Crne Gore u Aziji i Africi

Đukanović se danas u Njujorku sreo i s ministrom vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajedom al Nahjanom.

"Zajednički je izraženo zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje, posebno na ekonomskom planu. Dogovoreno je da se u tom cilju u neposrednom periodu posebna pažnja posveti jačanju ugovorne baze kako bi se stvorili još povoljniji uslovi za razvoj zajedničkog biznisa. Zajed je izrazio spremnost Emirata da pruže pomoć i da zastupaju interese Crne Gore u Aziji i Africi, u zemljama u kojima Crna Gora nema svoja diplomatsko-konzularna predstavništva. Razmijenjena su i mišljenja o iskustvima za jačanje stabilnosti u regionu Zaliva i Zapadnog Balkana.", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.