SDP: Složili su se i Crnogorci i Srbi i zaustavili poharu Kolašina

"Tačno je da su prije dvije godine zajedno sjeli i Crnogorci i Srbi, oni koji su za NATO i oni koji su protiv… svi dobronomjerni, odlučni da zaustave poharu u Kolašinu, koji je DPS zadužio cijelih 10.000.000 eura. Najvažnije je da su iz vlasti odstranjeni oni koji su pravili štetu – da nema lopova"
92 pregleda 74 komentar(a)
Kolašin grad, Foto: Wikipedia Commons
Kolašin grad, Foto: Wikipedia Commons
Ažurirano: 19.09.2016. 13:49h

Reagovanje odbornice SDP-a u SO Kolašin na saopštenje DPS-a

Odbornica SDP-a, članice vladajuće koalicije u Kolašinu, Verica Aničić reagovala je na saopštenje DPS-a rekavši da je najvažnije da su iz vlasti sklonjeni oni koji štete gradu.

"Tačno je da su prije dvije godine zajedno sjeli i Crnogorci i Srbi, oni koji su za NATO i oni koji su protiv… svi dobronomjerni, odlučni da zaustave poharu u Kolašinu, koji je DPS zadužio cijelih 10.000.000 eura. Najvažnije je da su iz vlasti odstranjeni oni koji su pravili štetu – da nema lopova. Crnogoraca i Srba je u Kolašinu preko 90%, pa je logično da ih ima i u vlasti - lopova je ispod 1%, pritom su i štetni, pa je dobro da ih nema. Kada se članovi kriminalnih grupa sakriveni iza maski Srba i Crnogoraca udruže da pljačkaju građane vi nam to pokušavate predstaviti kao pomirenje, dok kada građani različitih nacionalnalnosti i uvjerenja razlike stave sa strane riješeni da spasu zajednicu to je za vas neprincipijelno. To da neko može "principijelno" da krade, dok je "neprincipijelno" kada se pokradeni udruže da zaustave pljačku ne vjeruju ni oni što vam to pišu. Niti vi koji i dalje ne smijete da se potpišete", piše u saopštenju.

SDP je takođe ukazala na razlike sadašnje vlasti sa onom koja je vladala prije nje.

"Nikada Crnu Goru nijesmo dijelili na patriote i izdajnike, ali ako postoje izdajnici to su oni koji se kriminalno udružuju i potkradaju svoju zemlju. Treći kandidat za odbornika sa naše liste, “đuđevinski”odbornik, kako ga nazivate i optužujete da je plod političke korupcije, danas je sa vama, pa nije lijepo da ga vrijeđate. Iako imamo različita mišljenja, mi ne mislimo da je korumpiran, ali dozvoljavamo da vi znate bolje. Za cijenu jednog ručka za par funkcionera DPS-a na račun građana mi danas pravimo sportske terene koje će koristiti stotine naših sugrađana. Pored toga građani svakog mjeseca plate 50.000 eura ratu za vaše dugove. Da nije bilo pohare DPS-a Opština bi svaki mjesec ulagala više novca u infrastrukturu, i umjesto da svaki mjesec narednih 15 godina vraća po 50.000 eura dugova DPS-a finansirali bi ono što je potreba građana", saopšteno je.

Za kraj, iz SDP su naveli da je DPS-u "odzvonilo" i na republičkom nivou. "Zbog toga gradski sat koji pominjete, iako ne košta 100.000 eura kao sat vašeg predsjednika, takođe pokazuje da vam je vrijeme isteklo – DPS je prošlost Kolašina, ubrzo i Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: