Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Vujanović je u razgovoru sa Tudik, kazao da poštuje podršku Francuske Crnoj Gori u njenim evropskim i evroatlanskim integracijama i rekao da je zadovoljan dobrom dinamikom procedure ratifikacije pristupnog protokola za članstvo u NATO
2 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2016. 12:18h

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Francuske Kristin Tudik /Christine Toudic/, Huan Luis Nil Valedora /Juana Luisa Nila Valledor/ i Kolumbije, Jaime Alberto Cabal Sanclementea.

Vujanović je u razgovoru sa Tudik, kazao da poštuje podršku Francuske Crnoj Gori u njenim evropskim i evroatlanskim integracijama i rekao da je zadovoljan dobrom dinamikom procedure ratifikacije pristupnog protokola za članstvo u NATO.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta Vujanovića, on vjeruje u snažnije prisustvo francuskih kompanija u Crnoj Gori i novih partnerstava.

Tudik je visoko ocijenila integaracione uspjehe Crne Gore i saglasila se da uz sadašnju ekonomsku saradnju postoje uslovi da se ona unaprijedi čemu će ona biti primarno posvećena.

Vujanović je u razgovoru sa Valedorom, koji će svoju dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi, konstatovao da Crna Gora i Čile nemaju adekvatnu ugovornu bazu za ostvarenje saradnje što, smatra on, zahtijeva intenzivnu aktivnost na zaključenju međudržavnih ugovora.

Valledor je kazao da bez obzira na to što je nerezidentni ambasador ima namjeru da čestim dolascima sagleda mogućnosti saradnje, posebno koristeći šansu da se iz Crne Gore sarađuje sa državama regiona.

Vujanović je u razgovoru sa Sanclementeom, konstatovao da je potrebno stvoriti uslove za saradnju dvije države uz uspostavljanje partnerstva privrednih komora i organizaciju biznis foruma na kojima bi se sagledali prostori saradnje.

Sanclemente je naveo da je spreman da pomogne komunikaciju privrednih komora.

Galerija

Bonus video: