Vujanović: Neka strateška opredjeljenja su na ozbiljnoj provjeri

"Nikada nijesam NATO integracije posmatrao drugačije već kao jednu potvrdu ozbiljnosti integracija, smatrajući da ostvarujući NATO standard ostvarujemo i standard Evropske unije", kazao je Vujanović
15 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Svetlana Mandić
Filip Vujanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.09.2016. 12:12h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović smatra da u predizbornim kampanjama korist donosi samo ona koja je pozitivna, dok negativna kampanja predstavlja ozbiljan rizik.

"Mislim da pozitivna kampanja predstavlja ono što je očekivanje Crne Gore i njene glasačke javnosti. Negativna kampanja pokazuje nespremnost da ponudite pozitivnu ideju i saopštite što ste do sada uradili i kako ste se do sada odnosili. S druge strane imate spremnost da saopštite nešto što nije provjereno ili zašto znate da je neistinito. Mislim da to ne pripada ni strukturi Crne Gore ni njenih glasača i uvijek sam smatrao da negativna kampanja ne predstavlja dobru prezentaciju onoga ko je promoviše i da ne može da mu donese dobro, tako da očekujem da će i ovoga puta glasači odgovoriti na ono što je odnos pozitivne i negativne kampanje", kazao je Vujanović u Nikšiću, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana opštne.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je saglasan sa mišljenjem premijera Mila Đukanovića da se 16. oktobra brani država i put ka evroatlanskim integracijama Vujanović je kazao da je očigledno da su neka strateška opredjeljenja na ozbiljnoj provjeri.

"Nikada nijesam NATO integracije posmatrao drugačije već kao jednu potvrdu ozbiljnosti integracija, smatrajući da ostvarujući NATO standard ostvarujemo i standard Evropske unije. Vodeći pregovore sa partnerima iz NATO-a pregovaramo i sa partnerima iz EU, jer ne mogu zamisliti da pokazujemo neozbiljnost u pregovrima za evroatlanske integracije, a da pokazujemo ozbiljnost u pregovarima za evropske integracije. Za mene su to kompatibilni procesi i mislim da građani Crne Gore glasajući za evropsku i evroatlansku budućnost Crne Gore glasaju za mjesto koje Crnoj Gori pripada i za standard koji im obezbjeđuje bolji život", kazao je Vujanović.

On je kazao i da je impresioniran urađenim u Nikšiću, ne samo u okviru lokalne i opšte infrastrukture, već i obnovi privrede, što je, kako smatra, garancija da će taj grad ponovo biti privredni centar države.

Vujanović je kazao da ga posebno raduje što su preduzeća koja su bila u stečaju stala na svoje noge i Nikšić se pokazao kao dobar primjer kako se treba ponašati prema domaćim ili stranim investitorima, jer su oni jedina šansa da omoguće obnavljanje proizvodnje.

„Time se omogućavaju nova radna mjesta, daje novi kvalitet života i obezbjeđuje da Nikšić ima razvoj koji mu omogućavaju njegovi bogati resursi”, rekao je Vujanović U Nikšiću nakon svečane sjednice Skupštine povodom Dana oslobođenja.

On je naveo da ga raduje da su brojni nikšićki kolektivi sa novom ekonomskom vrijednošću i da Nikšić pokazuje da se mogu kvalitetno iskoristiti njegovi potencijali.

Vujanović je čestitao lokalnoj upravi na tom uspjehu i ukazao i na izuzetan kadrovski potencijal usmjeren na razvoj svog grada.

Bonus video: