Brajović: Promjene da vode oni koji su uvijek bili dosljedni vitalnim državnim interesima

Socijaldemokrate ističu da će njihovi prioriteti biti otvaranje novih radnih mijesta, stvaranje pravednog i solidarnog društva i omogućavanje mladima da imaju lijepu sadašnjost i još ljepšu budućnost u svojoj zemlji
0 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 18.09.2016. 17:14h

Crna Gora mora da se mijenja, ali te promjene treba da vode oni koji su uvijek bili dosljedni vitalnim državnim interesima, poručio je lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović.

Ta partija je danas Državnoj izbonoj komisiji (DIK) predala izbornu listu pod nazivom „Socijaldemokrate Crne Gore – Ivan Brajović – Dosljedno“ sa, kako su saopštili, preko 10.500 potpisa podrške.

Brajović je, nakon predaje liste, novinarima kazao da se na njoj nalaze časni, pošteni, odgovorni, stručni, stabilni i dosljedni ljudi.

Prema njegovim riječima, na listi je 40 odsto mladih i više od 30 odsto žena, "što joj daje posebnu ljepotu i energiju".

„Moram da kažem da sam prezadovoljan ukupnom atmosferom u partiji, od njenog osnivanja, a posebno u posljednjih nekoliko mjeseci“, kazao je Brajović.

To se, kako je naveo, manifestovalo i jednoglasnom odlukom partijskih organa o samostalnom nastupu, ne samo na parlamentarnim, nego i na svim lokalnim zborima koji se održavaju 16. oktobra.

Brajović je dodao da se to manifestovalo i na sjednici Glavnog odbora, gdje je jednoglasno usvojena lista za poslanike.

„Očigledno da je ta dobra atmosfera, i na partijskim organima i na terenu u čitavoj Crnoj Gori, dala rezultat da sasvim lako dobijemo podršku od preko 10,5 hiljada naših građana, i te potpise podrške smo predali danas DIK-u“, rekao je Brajović.

On je kazao da su SD jedina partija koja je pozvala nevladinu organizaciju CEDEM da izvrši uvid u prikupljene potpise podrške.

„Naša država prosto mora da se mijenja, ali te promjene treba da vode oni koji su uvijek bili dosljedni vitalnim državnim interesima Crne Gore“, ocijenio je Brajović

Crna Gora, kako je naveo, treba mnogo više da stvara.

„Ali i da se što pravednije dijeli to što je stvoreno“, poručio je Brajović, dodajući da su upravo zato SD posebnu pažnju posvetile koncipiranju svog izbornog programa.

Ulazimo u borbu za bolju Crnu Goru

Socijaldemokrate su saopštile da predajom liste i zvanično ulazimo u borbu za bolju Crnu Goru.

"Crna Gora mora ići naprijed, jer je već krenula u tom smijeru i ne smijemo dozvoliti da to sada stane. Zato ćemo se dosljedno, kao što smo to i do sada činili, boriti da Crna Gora nastavi putem kojim je krenula. Svjesni smo propuštenih prilika i greški, ali imamo rješenje da to ispravimo. Da to možemo već smo dokazali, jer iza nas stoje rezultati, a ne prazne riječi. Zajedno ćemo se boriti da stvorimo jednu bolju i pravedniju Crnu Goru, Crnu Goru socijalne pravde u kojoj će biti jednakosti za sve", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Ističu da će njihovi prioriteti biti otvaranje novih radnih mijesta, stvaranje pravednog i solidarnog društva i omogućavanje mladima da imaju lijepu sadašnjost i još ljepšu budućnost u svojoj zemlji.

"Odlučili smo da samostalno nastupimo na parlamentarnim izborima i uvjereni smo da ćemo nadmašiti odličan rezultat koji smo ostvarili na nedavno održanim lokalnim izborima u Tivtu, kada je naša lista osvojila više od 10 posto glasova. Građani Crne Gore znaju da se 16. oktobra odlučuje o tome kako će se Crna Gora mijenjati i kako će se u njoj živjeti. Socijaldemokrate nude stabilnu i dosljednu politiku, koju građani prepoznaju, i zato smo sigurni u odličan izborni rezultat", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: