DPS: Medojeviću i Mandiću očigledno ništa nije sveto

"Dane koji su obilježeni mirom, tolerancijom i slogom među stanovništvom islamske vjeroispovijesti, čelnici Demokratskog fronta su iskoristili za provociranje i uznemiravanje građana na Karabuškom polju"
62 pregleda 47 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.09.2016. 15:35h

Iz DPS-a su danas poručili da predsjedniku PZP Nebojši Medojeviću i predsjedniku Nove srpske demokratije Andriji Mandiću, liderima Demokratskog fronta, očigledno ništa nije sveto, pa ni jedan od najvećih islamskih praznika - Kurban Bajram.

Čelnici Demokratskog fronta tvrdili su da su ih prekjuče na Karabuškom polju napali aktivisti i funkcioneri DPS-a.

Član mjesnog odbora DPS Karabuško polje – Podgorica Dževad Zejnilović demantovao je navode čelnika Demokratskog fronta.

Potpredsjednica Pokreta za promjene Branka Bošnjak tvrdi da je DPS nastavio sa pritiscima na porodicu Hodžić sa Karabuškog polja kod koje su predstavnici te partije bile da čestitaju muslimanski praznik Bajram.

"Dane koji su obilježeni mirom, tolerancijom i slogom među stanovništvom islamske vjeroispovijesti, čelnici Demokratskog fronta su iskoristili za provociranje i uznemiravanje građana na Karabuškom polju. Ni to im nije bilo dovoljno, već su od svog beščašća pokušali da naprave medijski spektakl i sebe predstave kao dobronamjerne građane koji su samo željeli da čestitaju Bajram jednoj porodici. I to okićeni partijskim zastavama", kazali su iz DPS.

Iz ove partije su istakli da je ova, kako tvrde, provokacija samo još jedan dokaz na šta su spremni Mandić i Medojević.

"Licemjerni pokušaj da izbrišu sjećanje na dane kada je Mandić predvodio kolone ka Tuzima ili na nedavne događaje ispred Skupštine kada su čelnici Demokratskog fronta, kukavički skriveni u masi, vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi poslanike, pripadnike drugih nacionalnih manjina. Jasno je da Demokratski front nije išao na Karabuško polje da pridobija glasače za 16. oktobar jer i oni sami odlično znaju da je to zaludna rabota. Cilj je bio izazivanje konfliktnih situacija i destabilizacija uoči oktobarskih izbora. Jer samo u takvom scenariju DF moze tražiti opravdanje za poraz 16. oktobra", kazali su iz DPS.

Bonus video: