Pogledajte listu kandidata Socijaldemokrata za poslanike

"Zahvaljujući dobrom izbornom rezultatu, upravo SD će biti ključni faktor političke stabilnosti naše države. Zato je glas za SD, glas za dosljednu politiku koja garantuje bogatiju , ali i pravedniju Crnu Goru, sa više radnih mjesta, a posebno sa većom perspektivom za mlade ljude“
332 pregleda 71 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 15.09.2016. 09:56h

Glavni odbor Socijaldemokrata (SD) Crne Gore jednoglasno je usvojio listu kandidata za poslanike, čiji će nosilac biti lider stranke, Ivan Brajović.

Nakon Brajovića na listi su Vujica Lazović, Damir Šehović, Mubera Kurpejović, Mićo Orlandić, Đorđe Suhih, Mevlida Gusinjac, Boris Mugoša, Luka Mitrović, Ivan Gazivoda.

Brajović je na konferenciji za novinare saopštio da je Glavni odbor na jučerašnjoj sjednici potvrdio i odluku Predsjedništva partije o samostalnom nastupu na izborima.

On je podsjetio da SD nastupaju samostalno i na svim lokalnim izborima koji će biti održani 16. oktobra, u Kotoru, Budvi, Gusinju i Andrijevici.

"Uvjereni smo da će prepoznatljiv izborni program, koji je dominantno usmjeren ka otvaranju novih radnih mjesta, izgradnji pravednog i solidarnog društva, i pružanju više šansi za mlade ljude, ali i stabilni i dosljedni ljudi koje smo juče izabrali za listu, doprinijeti da SD još jednom ponovi odličan rezultat iz Tivta, kada smo u svom prvom samostalnom nastupu osvojili preko deset odsto glasova“, poručio je Brajović.

On je ocijenio da je dobar izborni rezultat koji će, kako je kazao, SD sigurno ostvariti, važan ne samo za partiju, nego i za Crnu Goru. „Koja je na raskrsnici, jer će od ovih izbora zavisiti u kojem će pravcu ona nastaviti da se kreće“.

"Hoće li nastaviti da se stabilno kreće naprijed evroatlantskim putem, i da bude u društvu najrazvijenijih evropskih i svjetskih država, ili će zastati na tom putu i vratiti se nazad u prošlost“, naveo je Brajović.

On je kazao da je da je izvjesno da nakon izbora niko neće moći sam da formira vlast, naravno da je važno pitanje ko će biti prvi a ko drugi, ali je možda još važnije od toga ko će omogućiti da se formira buduća većina.

"Zahvaljujući dobrom izbornom rezultatu, upravo SD će biti ključni faktor političke stabilnosti naše države. Zato je glas za SD, glas za dosljednu politiku koja garantuje bogatiju , ali i pravedniju Crnu Goru, sa više radnih mjesta, a posebno sa većom perspektivom za mlade ljude“, naglasio je Brajović.

Za slogan Dosljedno odlučili su se zato što su, kako je kazao, bili i ostali dosljedni vitalnim državnim interesima Crne Gore.

"Za razliku od nas, drugi koji su zajedno sa nama učestvovali u svim velikim pobjedama Crne Gore nijesu imali kondicije i počeli su da lutaju, pa su zbog dosljednosti svojim foteljama bili spremni da destabilizuju državu i da bace pod noge sve ono što smo decenijama zajedno gradili u čemu smo ih na sreću Crne Gore spriječili“, ocijenio je Brajović.

Treći su, kako je dodao, umjesto državi ostali dosljedni svojim milionima, pa se navodno za Crnu Goru bore tako što su se udružili sa onima koji su protiv države.

"Između njih takvih, i nas stabilnih i dosljednih, izbor i nije tako težak“, poručio je Brajović.

On je kazao da lista SD-a predstavlja spoj sa jedne strane stabilnih, ozbiljnih, iskusnih, dokazanih, a sa druge strane, preduzimljivih, sposobnih i odlučnih mladih ljudi.

Prema njegovim riječima, na listi ima 40 odsto kandidata mlađih od 35 godina, više od 30 odsto žena, osam ljekara, pet univerzitetskih profesora, 12 magistara, deset uspješnih privrednika, kao i značajan broj javnih i kulturnih djelatnika.

"Ponosan sam i na to što se karakter multietničke Crne Gore oslikao i na našu listu i da su zastupljeni svi njeni narodi, ali i na regionalni princip zastupljenosti, s obzirom na to da svi opštinski odbori imaju svoje predstavnike vrlo prepoznate i poštovane u svojim sredinama“, zaključio je Brajović.

Lista Socijaldemokrata

  1. Ivan Brajović
  2. prof. dr Vujica Lazović
  3. dr Damir Šehović
  4. mr Mubera Kurpejović
  5. Mićo Orlandić
  6. dr Đorđe Suhih
  7. dr Mevlida Gusinjac
  8. mr Boris Mugoša
  9. mr Luka Mitrović
  10. dr Ivan Gazivoda
  11. Faruk Kalač
  12. Marija Blagojević
  13. prof. dr Andrija Lompar
  14. Bećir Berjašević
  15. Pina Bubanja
  16. Ćazim Hodžić
  17. Radojka Koprivica
  18. Nermin Bećirović
  19. Goran Petrović
  20. prof. dr Srđan Stanković
  21. Momčilo Moco Mićunović
  22. Tatjana Fanfani
  23. Omer Mehmedović
  24. Dženadin Radončić
  25. Draško Krivokapić
  26. Budimirka Đukanović
  27. mr Safet Korać
  28. Ranko Jovović
  29. Milan Popadić
  30. Nataša Marković
  31. Marko Rakočević
  32. Nikola Medenica
  33. dr Bedrija Lucević
  34. mr Slađana Živanović
  35. Ahmed Zajmović
  36. Gordana Stevović
  37. dr Petar Asanović
  38. mr Snežana Burzan
  39. dr Blažo Stijović
  40. Radisav Vulević
  41. Anis Pepić
  42. mr Irma Nišić
  43. Radovan Radulović
  44. Rajko Komnenić
  45. mr Vladimir Stjepčević
  46. Rada Luković
  47. dr Jaho Pepić
  48. Isljam Ćeman
  49. Emil Đokić
  50. Medina Hot
  51. Marko Vujačić
  52. Stefan Šušter
  53. Mirsad Bajraktarević
  54. Andrea Stajović
  55. Miodrag Bakrač
  56. Fatima Mehović
  57. Esad Plunac
  58. Ivana Pasković
  59. Danilo Popović
  60. Nikola Šoć
  61. Munir Redžović
  62. Elvedina Gerina
  63. Ismar Ćorović
  64. Zvezdan Ratković
  65. Vladimir Jašović
  66. dr Senaida Gušmirović
  67. Irfan Dervišević
  68. mr Milena Raičković
  69. mr Ivana Raščanin
  70. Aleksandra Masoničić
  71. mr Sead Čirgić
  72. Milisav Raičević
  73. Martina Ćulafić
  74. Selma Zejnelagić
  75. mr Zoran Pajović
  76. mr Dragan Kovačević
  77. Žarko Nikolić
  78. Nataša Pavlićević Miljanić
  79. Selim Resulbegović
  80. Milovan Đuričković
  81. Žarko Radulović

Bonus video: