Čurović: Lekić diktatorski sastavio listu

"Ostajem odbornik i glasaću kako stranka bude predlagala, uprkos ovome i nekom kapricu koji bi me terao da uradim drugačije. Neću da dam vjetar u leđa vladajućoj strukturi,” rekao je Čurović
476 pregleda 117 komentar(a)
Slaviša Čurović (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Slaviša Čurović (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.09.2016. 06:23h

Odbornik Demosa u Skupštini Podgorice Slaviša Čurović napustio je Glavni i Izvršni odbor partije jer se ne slaže sa listom kandidata za poslanike.

“Ona je sastavljena diktatorski, ali ostajem u partiji čiji sam osnivač, jer Demos nije Miodrag Lekić, već ljudi koji su u Demosu. Ostajem odbornik i glasaću kako stranka bude predlagala, uprkos ovome i nekom kapricu koji bi me terao da uradim drugačije. Neću da dam vjetar u leđa vladajućoj strukturi,” rekao je “Vijestima”.

Čurović je razočaran što Lekić nije konsultovao bliske saradnike i osnivače prilikom sastavljanja liste, navodeći da je GO partije potvrdio listu, ali sa protivljenjem velikog broja članova.

Nezadovoljan listom, partiju je međutim napustio predsjednik odbora Demosa u Nikšiću Dragiša Janjušević. On je, kako je prenijela MINA, potvrdio da Lekić nije konsultovao nijedan stranački organ.

“Partiji sam pristupio krajnje iskreno vjerujući u principe javnosti, transparentnosti, demokratičnosti i ljudskosti koje mi je personifikovao Miodrag Lekić, iskazujem svoje veliko razočarenje i u političkom i ljudskom smislu”, naveo je Janjušević.

Bonus video: