Izabrani kontrolori iz opozicije koji će zamijeniti kadrove GP URA

Predstavnici Demosa dobili su mjesta u Zavodu za zapošljavanje i Ministarstvu prosvete, dok je SDP-u pripala Direkcija za saobraćaj
92 pregleda 4 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2016. 15:45h

Vlada je danas na elektronskoj sjednici popunila tri upražnjena mjesta koja su, shodno Sporazumu o stvaranju uslova za fer izbore, ostala upražnjena nakon izlaska kadrova Građanskog pokreta URA iz izvršne vlasti.

Predstavnici Demosa dobili su mjesta u Zavodu za zapošljavanje i Ministarstvu prosvete, dok je SDP-u pripala Direkcija za saobraćaj.

Željko Savović izabran je umjesto Rada Miloševića na mjesto direktora Zavoda za zapošljavanje, a Ognjen Jovović zamijenio je Tatjanu Bečanović na poziciji pomoćnika ministra prosvete. Iliju Ašanina na čelo Direkcije za saobraćaj zamijenio je Ratko Dubljević.

Kontrolori URE napustili su pozicije u izvršnoj vlast nakon što je Skupština krajem jula izglasala odluke o prihvatanju akcionarskog ugovora između Crne Gore i italijanske kompanije A2A kojim je italijanskom partneru omogućeno da proda svoj udio u energetskoj kompaniji mimo saglasnosti države trećem licu.

Predstavnici opozicije u izvršnoj vlasti (DEMOS, SDP i URA) ocijenili su da je usvajanjem odluke prekršen Sporazum o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, ali je samo URA odlučila da zbog toga izađe iz izvršne vlasti.

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić je izdvojila mišljenje.

Bonus video: