Uži kabinet pokrio Ivanovića

Tačka pod nazivom 'Informacija o nadoknadi štete držaocima goveda koja su usmrćena ili uginula zbog bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori' uvrštena je na dnevni red sjednice na predlog potpredsjednika Ivanovića i to na osnovu zaključka sjednice Užeg kabineta održane u ponedjeljak, 5. septembra 2016. godine kojoj su prisustvovali svi potpredsjednici Vlade osim prof. dr Vujice Lazovića
218 pregleda 5 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Slavica Kosić
Petar Ivanović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.09.2016. 19:20h

“Netačna je i neosnovana tvrdnja iznijeta u programskom sadržaju objavljenom 9. septembra 2016. godine u dnevnom listu 'Vijesti' na strani 7. pod naslovom „Ivanović 'pozajmio' tuđu informaciju“ i najavljenog na naslovnoj strani pod istim naslovom.

Tvrdnja iz naslova programskog sadržaja da je potpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović na 170. sjednici Vlade Crne Gore održanoj 8. septembra 2016. godine 'pozajmio' 'tuđu' informaciju, kao i tvrdnje iz teksta programskog sadržaja da je potpredsjednik Ivanović 'obrazlagao' materijal ministra poljoprivrede i da je 'uzeo informaciju iz Ministarstva poljoprivrede i predstavio je kao svoju' neistinite su i nemaju utemeljenja.

Tačka pod nazivom 'Informacija o nadoknadi štete držaocima goveda koja su usmrćena ili uginula zbog bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori' uvrštena je na dnevni red sjednice na predlog potpredsjednika Ivanovića i to na osnovu zaključka sjednice Užeg kabineta održane u ponedjeljak, 5. septembra 2016. godine kojoj su prisustvovali svi potpredsjednici Vlade osim prof. dr Vujice Lazovića.

Informaciju je, u skladu sa zaključkom sjednice Užeg kabineta, bez izdvojenih mišljenja, pripremio potpredsjednik Ivanović na osnovu ovlašćenja datih Uredbom o Vladi Crne Gore (Sl. list CG, br. 80 od 26. decembra 2008).

Dakle, zaduženje potpredsjednika Ivanovića, na osnovu zaključka Užeg kabineta, bilo je poznato najmanje jednom predstavniku opozicije u Vladi tri dana prije 170. sjednice Vlade Crne Gore.

Štoviše, u vezi sa tim zaključkom na sjednici Užeg kabineta nije bilo ni rezervi ni izdvojenih mišljenja, čak ni diskusije koja bi ukazivala na to da zaduženje potpredsjednika Vlade Ivanovića može biti iz bilo kojeg razloga sa nečije strane problematizovano. Iz navedenog kao i iz priloženog propratnog pisma za materijal koji je Vlada razmatrala jasno je da iznijete tvrdnje nijesu tačne odnosno da je potpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović predložio na dnevni red, predstavio i obrazlagao materijal koji je pripremio u skladu sa Zaključkom Užeg kabineta Vlade, a ne nekakav 'tuđi' materijal kako se tvrdi.

Dnevnom listu 'Vijesti' je u četvrtak, 8. septembra 2016. godine na postavljeno pitanje u vezi sa predmetnim materijalom ponuđen od strane Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore kontakt sa sekretarom Ministarstva poljoprivrede koji je umjesto resornog ministra prisustvovao sjednici i koji je bio spreman da pruži relevantne i tačne informacije.

Sekretar Ministarstva poljoprivrede, međutim, nije kontaktiran već je objavljen jednostran programski sadržaj u kojem su iznijete netačne tvrdnje i kojim je prekršen Kodeks novinara Crne Gore”.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Bonus video: