Od ponedeljka aktivan bespalatan call centar

Navodi se da je call centar sa jedinstvenim brojem 19820, MUP oformio u svjetlu primjene novog izbornog zakonodavstva.
0 komentar(a)
izbori, Foto: Shutterstock.com
izbori, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.09.2016. 15:30h

Besplatan call centar 19820 koji je uspostavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) počeće sjutra sa radom radi pružanja besplatnih informacija o upisu u birački spisak i biračkom mjestu građana.

Navodi se da je call centar sa jedinstvenim brojem 19820, MUP oformio u svjetlu primjene novog izbornog zakonodavstva.

„Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građani će od operatera moći dobiti informacije o tome da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju“, pojašnjava se u saopštenju MUP-a.

Kako se naglašava, jedinstveni broj 19820 dostupan je za sve operatere mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori i poziv je od ponedjeljka besplatan za građane.

Iz MUP-a su kazali da je za call centar, koji je smješten u prostrijama Područne jedinice za upravne unutrašnje poslove u Podgorici, oformljeno šest linija na kojima će raditi 15 studenata raspoređenih u dvije smjene - od sedam do 13 sati i od 13 do 19 sati.

"Angažovani operateri će u septembru informacije građanima pružati radnim danima u navedenim terminima, dok će u oktobru, osim radnim danima, angažovani studenti pružati informacije građanima i vikendom", navode iz MUP-a.

Dodaje se da će call centar MUP-a raditi do završetka izbornog dana, odnosno do 16. oktobra do 20 sati.

Bonus video: